Sari la conținut

O victorie cu Gaz Metan Mediaş scapă pe FC Braşov de retrogradare

Marius Şumudică este convins că o victorie la Mediaş salvează formaţia stegară de la retrogradare, în proporţie de 90%.

FC Braşov a încheiat turul de campionat pe locul 12, cu 19 puncte şi va debuta vineri în retur la Mediaş, împotriva celor de la Gaz Metan. Formaţia lui Pustai este la doar un punct în faţa stegarilor, astfel că meciul se anunţă a fi unul foarte echilibrat. FC Braşov nu a pierdut niciun meci în faţa celor de la Mediaş pe prima scenă a fotbalului românesc, iar tehnicianul galben-negrilor, Marius Şumudică, este neînvins în duelurile cu Cristi Pustai. Şumudică spune că partida de la Mediaş este una foarte importantă pentru viitorul grupării de sub Tâmpa. Tehnicianul galben-negrilor, Marius Şumudică, nu se va putea baza la partida de vineri seară pe mijlocaşii Marian Cristescu şi Nuno Viveiros, ambii suspendaţi. Va reveni însă pe teren Bruno Madeira, cel care şi-a ispăşit etapa de suspendare în meciul din runda trecută de la Târgu Mureş. Partida dintre Gaz Metan Mediaş şi FC Braşov se va disputa vineri seara de la ora 20:30 şi va fi transmisă în direct de canalul DigiSport.
Victorie = 90% salvaţi. Antrenorul echipei FC Braşov, Marius Şumudică, a declarat că dacă formaţia sa va câştiga meciul din deplasare cu Gaz Metan Mediaş, se va salva de la retrogradare în proporţie de 90 la sută. „Va fi un meci foarte greu la Mediaş, însă mergem să luăm puncte, pentru că o victorie ar face să fim salvaţi în proporţie de 90 % de la retrogradare. Cel puţin eu asta le pot promite fanilor, că dacă luăm trei puncte la Mediaş, nu vom termina campionatul mai jos de locurile 8-9. La Mediaş va fi un joc de care pe care, atuul lor fiind unitatea de grup şi faptul că au un antrenor cu care lucrează de multă vreme, dar chiar şi aşa, nu le va fi uşor cu noi. Mă aştept la un joc bun din partea echipei mele şi sper ca jucătorii să fie concentraţi la joc şi nu cu gândul la vacanţă. De asemenea, sper să luăm greu gol şi să fructificăm ocaziile pe care le vom avea, trebuie să fim ceva mai atenţi în ofensivă şi să marcăm", a spus Şumudică.
Îl vrea pe Chipciu la echipă. În ceea ce priveşte plecarea lui Alexandru Chipciu de la echipă, în pauza competiţională, Marius Şumudică a spus că şi-ar dori foarte tare ca jucătorul să rămână la FC Braşov, dar dacă va fi o ofertă convenabilă pentru club, atunci nu are cum să se opună. „Eu am mai spus-o, nu de mine depinde dacă el pleacă sau nu, ci doar de patronul Ioan Neculaie. Chiar am vorbit şi eu cu Chipciu, căruia am înţeles că i s-au pus o mulţime de vorbe în gură, cum că este stelist de mic şi mai ştiu eu ce. Fotbalistul este la Braşov, mai are de jucat alături de colegii lui un meci din acest an şi apoi vom vedea ce se întâmplă. În acest moment, el trebuie să fie concentrat la ce are de făcut. Cu siguranţă, la un moment dat va merge la o echipă mare. Este un jucător talentat, care va ajunge să joace la o echipă galonată, aşa cum e şi firesc. Însă e greu de spus dacă va pleca în iarnă sau nu. Eu mi-aş dori foarte tare ca el să rămână, dar... vom vedea ce va fi", a precizat Şumudică.

Comentarii

Ultimă oră