Sari la conținut

Deşi în acte există 8 tabere şcolare în judeţul Braşov, doar una, cea de la Predeal, mai funcţionează, restul fiind în litigii sau “în conservare”. Capacitatea singurei tabere funcţionale este de 75 de locuri.
60 de lei pe zi. Potrivit şefului Direcţiei pentru Tineret a Judeţului Braşov (DTJB), Alexandru Savu, tariful este de 60 de lei pe zi, preţ în care este inclusă cazarea şi masa, servită la un restaurant din apropiere, deoarece în incintă nu există o bucătărie. „Tabăra este îngrijită de doi lucrători, pentru că a trebuit să restrângem personalul. Acum, o dată cu apariţia Legii Zilierilor, sperăm ca atunci când se impune să putem angaja muncitori, pentru a ne putea descurca”, a declarat Savu pentru portalul MyTex.ro.
Retrocedate sau “în conservare”. În Braşov există 8 tabere şcolare, la Predeal, Timişul de Jos, Colonia nr. 2 - Timişul de Sus, Timişul de Sus, Tamina, Zizin, Brădet şi Sâmbăta de Sus. În cazul Timişul de Jos a fost retrocedată clădirea cu blocul alimentar şi nu mai poate fi folosită. În aceeaşi situaţie se află tabăra de la Tamina. Tabăra “Colonia nr.2” este folosită de autorităţile din Predeal pentru a caza persoane evacuate din imobile retrocedate.
Două pot fi recuperate. Cea de la Brădet, constituită într-o fostă organizare de şantier, ar putea fi reabilitată dar ar fi nevoie de o investiţie de 1,2 milioane de euro. Terenul aparţine municipiului Săcele iar clădirile, Direcţiei de tabere. O altă tabără ce ar putea fi refăcută este cea de la Sâmbăta de Sus, unde s-a revendicat doar o clădire. Din păcate, şi acolo sunt necesare investiţii majore.
Variante mai bune la pensiuni. În plus, pensiunile din ţară şi agenţiile de turism se întrec în oferte tot mai tentante. Astfel, se oferă pachete complete de cazare şi masă la preţuri doar cu puţin peste cele cerute de taberele de stat iar gama de servicii conexe (distracţie, excursii) este mult mai mare.

Comentarii

Ultimă oră