Judecarea cererii de arestare a liderului Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, a revenit Curţii de Apel Bucureşti (CAB), întrucât în caz este începută urmărirea penală faţă de o notăriţă din Predeal, apărarea sindicalistului afirmând, totodată, că probele din dosar au fost obţinute neloial, prin înregistrări ilegale. Faţă de notarul public F.R. s-a început o urmărire penală formală, la data de 23 martie 2011, se arată în motivarea deciziei CAB, prin care s-a respins cererea DNA de arestare a liderului sindical.
Notăriţa ştia că e un caz de corupţie. Procurorul DNA a susţinut, în faţa instanţei, că în 3 februarie 2011, organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu referitor la faptul că F.R., având sediul Biroului Notarial în Predeal, a participat, la data de 1 februarie 2011, la comiterea unei infracţiuni de corupţie. Practic, notăriţa a luat cunoştinţă despre caracterul ilicit al unei tranzacţii de cesiune de părţi sociale şi totuşi a autentificat contractul.
Mită prin cesiune de părţi sociale. DNA susţine că s-a urmărit tranzacţionarea unui imo bil de tip vilă, prin cesionarea părţilor sociale deţinute de mituitor la două societăţi, către soţia liderului sindical al CNSLR Frăţia, Marius Petcu. Tranzacţia s-a făcut la un preţ mult diminuat. În final, vila urma să ajungă în proprietatea lui Petcu. Tranzacţia a fost coordonată, în fapt, de mituitor (asociat şi administrator la firmele implicate), imobilul fiind o «recompensă» pentru favorizarea de către liderul sindical a intereselor comerciale ale firmei lui.
Ce a înregistrat DNA. „În fapt, notarul public a luat cunoştinţă de ilegalitatea tranzacţiei, ca urmare a înştiinţării sale de către numita M.M., reprezentanta societăţii cedente, în cadrul unei discuţii telefonice, despre faptul că P. C. - cesionar, «ar vrea să plătească în aşa fel încât să nu fie luaţi mâine-poimâine la întrebări, că ar fi luat vila la două milioane de lei vechi», notarul public propunând unele construcţii juridice care să mascheze acest aspect infracţional”, a spus DNA.