Specialişti din ţară şi din străinătate alături de pacienţi, farmacişti participă în acest sfârşit de săptămână la Braşov, la o conferinţă naţională despre boala Parkinson. Deşi maladia rămâne la nivel mondial netratabilă, există însă metode, medicamente pentru ameliorarea ei.
La nivelul ţării sunt diagnosticaţi cu această boală 72.000 de persoane care primesc tratament prin Casele de Asigurări de Sănătate. În judeţul Braşov se observă o creştere a numărului de persoane diagnosticate cu boala Parkinson în ultimii ani, potrivit şefului Direcţiei de Sănătate şi Asistenţă Medicală din cadrul Consiliului Judeţean Braşov, dr. Gabriel Stanciu. "Dacă în anul 2007 se înregistrau 128 de pacienţi, în anul 2010 numărul acestora a ajuns la 311, dar probabil că mai sunt şi alte cazuri nediagnosticate încă", a spus Stanciu.
Se distruge creierul. Vârful de debut al bolii este în cele mai multe cazuri la 50 de ani, dar cei mai mulţi pacienţi au vârsta de 80 de ani. Există şi cazuri de Parkinson precoce datorită mutaţiilor genetice fiind întâlniţi pacienţi şi cu vârsta de 18 ani, dar sunt cazuri rare.În lume, între 5 si 10 milioane de persoane suferă de maladia Parkinson, o boală neurologică progresivă care afectează mişcările trupului, făcând aproape imposibile mersul, vorbirea şi scrisul. Boala apare ca urmare a distrugerii celulelor nervoase din creier.