Sari la conținut

Activitatea de ridicări,  transport şi depozitare a autovehiculelor parcate neregulamentar pe  domeniul public este în continuare oprită în Braşov. Prim procurorul adjunct din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul  Braşov, Sanda Daniela Mateş, a spus că în niciun caz, Parchetul nu a  sistat activitatea de ridicare a maşinilor parcate ilegal, pentru că  este o activitate care nu poate fi sistată. În schimb purtătorul de  cuvânt al RAT, Silviu Ştefan, a precizat că,  „activitatea de ridicare auto va fi sistată, până când se va reuşi să  se asigure din nou mijloacele tehnice necesare“.

Se caută vinovaţii. Pesediştii braşoveni spun că descinderea oamenilor legii la sediile  celor două firme subcontractate de RAT Braşov să ridice maşinile parcate  ilegal  confirmă că este ceva în neregulă. Direct răspunzătoare  pentru această situaţie este atât conducerea RAT, cât şi  Municipalitatea.  Pentru că niciodată Primăria nu a oferit lămuriri la  solicitările adresate cum se cheltuiesc banii publici la RAT Braşov. "De  această poveste nu este străin  nici primarul George Scripcaru căruia i-am cerut în mod public să  intervină şi să asigure transparenţa decizională şi a derulării banilor  la RAT Braşov, dar acesta a preferat să îngroape subiectul deşi are  responsabilitate în acest sens. De aceea îl consider direct răspunzător  de ceea ce se întâmplă la RAT Braşov şi la serviciul de ridicări auto" a  spus purtător de cuvânt  PSD Braşov, Răzvan Popa. Acesta speră ca acţiunea oamenilor legii să fie una de profunzime şi  care să pună capăt modului în care se face afaceri cu bani publici în  Braşov.

Descinderi cu mascaţi. Reamintim că procurori, reprezentanţi din  structurile DGA Braşov şi Covasna, poliţişti şi jandarmi au făcut joi  percheziţii la sediul RAT Braşov, cât şi la cele două societăţi  comerciale aflate în contract pentru ridicarea maşinilor de pe domeniul  public din Braşov. Mai multe documente au fost ridicate de la faţa  locului. Potrivit unor surse judiciare a fost începută urmărirea penală a unor  angajaţi însărcinaţi cu ridicarea maşinilor parcate ilegal de pe  domeniul public. Sunt suspectaţi şi poliţişti de la Serviciul Rutier.  Acuzaţiile sunt de abuz în serviciu şi fals intelectual. Procurorii  caută dovezi care să confirme bănuielile unor nereguli legate de  activitatea de ridicări auto.

Comentarii

Ultimă oră