Sari la conținut

Nu mai sunt locuri libere în creşe la Braşov

Aproape toate locurile din cele şase creşe braşovene sunt ocupate în acestă perioadă. În timp ce cererea este de aproximativ de 800 de locuri, în municipiul Braşov există aproape 600 disponibile.
Cu toate aceastea, educatorii recomandă părinţilor să depună cererile de înscriere ale micuţilor la creşă chiar dacă nu mai sunt locuri, pentru că pe parcurs unii copii sunt retraşi, lăsând locuri libere.  
În acest moment, în Braşov sunt peste 200 de cereri pe listele de aşteptare. „Deşi se întâmplă să mai renunţe unii părinţi, din diverse motive, atunci locurile se mai ocupă automat. De asta locurile sunt ocupate mai tot timpul anului”, a declarat Gabriela Olaru, directorul Serviciuli Public de Administrare Creşe.
6 creşe de stat. Acestea sunt în cartierele Craiter, Bartolomeu, Noua, Răcădău şi Astra, pe străzile Cocorului şi Aurora. Diferenţa dintre cerere şi ofertă ar putea însă să schimbe, în cel mai fericit caz, anul viitor.
„În curând se va deschide o creşă nouă pe strada Prahova, chiar în Piaţa Dacia şi speră la anul să se deschidă şi o creşă mare de 150 de locuri în strada Carierei”, a precizat Gabriela Olaru.

Comentarii

Ultimă oră