Sari la conținut

Comerciantii de la noi au reusit mai nou performanţa să vândă alimente burduşite de E-uri, fără să le scrie ca atare dar şi fără să fie acuzaţi că vând marfă fără să spună ce conţine. Cum? Simplu: pe etichete nu mai trec litera de care lumea se fereşte, ci denumirea întreagă sau cea în limba latină a acestor substanţe. Cine nuştie chimie, nu ştie ce mănîncă! Când E-urile nu apar ca atare pe etichetă, nu înseamnă că nu există. Multe dintre minunile culinare sunt, de fapt minuni tehnologice, posibile datorită aditivilor alimentari. În total, există douăzeci şi şase de categorii de aditivi sau E-uri. Cei mai periculoşi sunt coloranţii şi conservanţii. Îi găsim peste tot. Şi asta nu e tot. Specialiştii spun că un consum îndelungat de aditivi duce la modificarea ADN-ului şi apariţia mutaţilor.

Comentarii

Ultimă oră