Sari la conținut

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o informare meteo de ninsoare şi vânt puternic, valabilă în intervalul 6 ianuarie, ora 18:00, - 7 ianuarie, ora 18:00. Sunt vizate zona montană, sud-estul Transilvaniei şi local Moldova. Va ninge în zona montană, în sud-estul Transilvaniei, apoi local şi în Moldova.

Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari la munte, în special în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, unde rafalele vor depăşi 90 km/h,viscolind sau spulberând zăpada.

Ninsori viscolite vor fi trecător şi în Moldova, îndeosebi pe parcursul zilei de sâmbătă.

În regiunile sudice şi sud-estice, vor fi mai ales ploi, iar cantităţile de apă vor depăşi izolat 25-30 l/mp.

Iarna îşi intră în drepturi treptat, dar sigur. În saptamâna următoare, noaptea temperatura va coborî sub limita de îngheţ în toată ţara, iar maximele, doar câteva grade peste zero.

La munte, cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse se vor semnala precipitaţii predominant sub formã de ninsoare. În Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curburã cantitãţile de apã vor depãşi izolat 15 litri/mp. Vântul se va intensifica treptat şi mai ales în cursul nopţii temporar va viscoli ninsoarea. În Carpaţii Occidentali ninsorile se restring până seara. În weekend nu mai vorbim de ploi la munte. Vremea se răceşte şi ninge sâmbătă în special în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii Orientali, iar duminică, mai ales în Carpaţii Occidentali şi în Carpaţii Meridionali. Temperatura aerului va scădea de la o zi la alta ajungând la valori normale pentru începutul lunii ianuarie.

Comentarii

Ultimă oră