Sari la conținut

Nicio firmă nu este interesată de proiectul reţelei de transport a apei fierbinţi din zona de nord a Braşovului. Asta pentru că nicio societate de profil nu depusese până marţi acte la Primărie pentru licitaţia programată miercuri.


Reprezentanţii unor firme capabile să execute lucrările pentru proiect s-au resemnat încă de săptămâna trecută. Au decis atunci, să nu mai participe la licitaţie, pe motiv că lucrările ar fi început deja. Deşi MIX TV are imagini doveditoare, Primăria Braşov a negat de la bun început totul. Termenul maxim pentru depunerea ofertelor este miercuri la prânz.

Licitaţie cu final aşteptat.Reprezentantul unei firme cu experienţă în executarea lucrărilor privind reţelele de transport a apei declara pentru MIX TV, încă de acum o săptămână, sub rezerva anonimatului, că împreună cu un proiectant, a studiat cu atenţie cazul, fiind interesat de licitaţie. După ce s-au analizat actele, reprezentantul societăţii şi proiectantul său au ieşit pe teren şi au văzut că se lucra încă de acum o săptămână. Asta deşi pentru acel proiect, licitaţia este programată abia peste câteva ore. Afaceristul ne-a identificat că "pe documentaţia de licitaţie sunt şi planurile de amplasament şi (…ヲ) aceea este locaţia. (n.r. cea unde deja se lucrează)”・Şantier misteriosLa locaţia indicată, în urmă cu o săptămână, se lucra, iar muncitorul aflat în plină activitate a refuzat să facă orice declaraţie. Omul n-a vrut nici măcar să pronunţe numele şefului său. A oprit utilajul, iar apoi l-a repornit în grabă şi şi-a continuat activitatea. Asta în timp ce trecătorii se mirau că şanţul de câteva zeci de metri, deja săpat, se astupa. Întrebat cum de se lucrează la un proiect pentru care deschiderea ofertelor este programată abia pe 14 septembrie 2011, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov a negat totul. Sorin Toarcea s-a jurat că lucrările n-au legătură cu proiectul denumit "Interconexiune Reţea de transport apă fierbinte zona nord Brasov", proiect gestionat de Primăria Braşov. Întrebat câte firme au depus oferte pentru licitaţie, Sorin Toarcea ne-a declarat că niciuna, dar, potrivit practicilor, reprezentanţii societăţilor interesate vin în ultima zi.

Citeste si

Licitaţie câştigată înainte de termen

Comentarii

Ultimă oră