Sari la conținut

Românii consumă multă carne de pui. Cea de porc nu se mai vinde atât de mult, ca în trecut. În timp ce vita şi porcul abia reuşesc să ţină vânzările la acelaşi nivel ca anul trecut, carnea de pasăre merge bine atât în ţară cât şi la export. Unii producători spun că producţia de pui a crescut şi cu 30 % faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, 20% merge la export, restul în ţară. Se pare că vânzările au crescut şi pentru că producătorii îşi dezvoltă lanţuri de magazine proprii. Cel mai bine se vând pulpele de pui, dar şi pieptul dezosat şi carcasa. Concret în primele 7 luni ale anului am importat 42.000 de tone de carne de pasăre. Şi cam tot pe atât am exportat. La extrema cealaltă găsim carnea de porc, de două ori mai scumpă. Producţia internă nu reuşeşte să acopere necesarul, motiv pentru care aducem din străinătate aproape jumătate din cât consumăm. De export nici nu poate fi vorba, pentru că România are încă interdicţie.

Comentarii

Ultimă oră