Sari la conținut

România a terminat la egalitate, scor 1-1, amicalul cu prima reprezentativă a Uruguayului, deţinătoarea Copei America şi poziţia a patra la ultimul campionat mondial.

Echipa naţională a României a terminat la egalitate, scor 1-1, cu reprezentativa Uruguayului, campioana la zi a Americii de Sud, într-un meci amical disputat pe Arena Naţională. Uruguayenii au deschis scorul prin Cavani, în minutul 2, jucătorul lui Napoli punctând cu un super şut din afara careului. Acelaşi Cavani a avut în două rânduri şansa de a mări diferenţa pe tabela de marcaj. În minutul 16, uruguayanul a trimis pe lângă, cu toată poarta goală în faţă, iar pe finalul reprizei, arbitrul Kassai a fost singurul care nu a văzut penalti la faultul făcut în careu de Tătăruşanu. Scorul pauzei putea fi totuşi egal, dar Marius Niculae a nimerit transversala în minutul 25. La doar 5 minute de la reluarea actului secund, România a egalat prin Bogdan Stancu, atacantul tricolor reuşind o lovitură de cap precisă, după o centrare a lui Torje. Acelaşi Stancu putea da lovitura pe finalul jocului, dar şutul său din 10 metri a fost excelent blocat de portarul Muslera. România-Uruguay s-a încheiat astfel 1-1, rezultat care ne dă speranţe în privinţa viitoarei campanii de calificare la Campionatul Mondial.
Rezultat corect. Selecţionerul echipei naţionale a României, Victor Piţurcă, a declarat că rezultatul este corect. „1-1 e un rezultat echitabil. A fost o primă repriză în care Uruguayul a înscris repede. Ne dau de gândit începuturile de meciuri, pentru că s-a întâmplat şi în Belgia şi cu Grecia. Altul ar fi fost jocul dacă nu luam golul aşa repede. Acele greşeli de la gol şi-au pus amprenta pe evoluţia ulterioară, deşi am avut şi noi două ocazii de a marca în prima repriză. A trebuit să-i mobilizez bine la pauză. Apoi am avut şi noi un început foarte bun de repriză a doua. Puteam să marcăm mai mult, dar rezultatul este echitabil", a spus Piţurcă.
„Am avut penalti”. Tehnicianul echipei naţionale a Uruguayului, Oscar Washington Tabarez, s-a arătat nemulţumit de rezultat şi este de părere că formaţia sa a avut un penalti clar. „În fotbal este destul de greu de explicat un rezultat. De obicei ocaziile explică un rezultat. Cele două echipe au dominat pe rând, în prima repriză Uruguayul, iar în a doua România. Dar Uruguayul a avut un penalti clar. Este prima dată când văd aşa ceva, că nu se acordă un astfel de penalti. România a jucat bine, dinamic, a avut multe ocazii şi cred că publicul a văzut o partidă bună. Pentru mine Torje a fost cel mai bun din echipa României. De remarcat efortul făcut de cele două echipe, din cauza instabilităţii gazonului şi apoi din cauza zăpezii. Stadionul este plăcut, este frumos şi poate găzdui meciuri importante", a spus Tabarez.
Crede în naţionala lui Piţurcă. Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, este de părere că naţionala României se va califica la Cupa Mondială din 2014 dacă va juca în preliminarii aşa cum a făcut-o în amicalul cu Uruguay. „Dacă jucăm în preliminarii aşa cum am jucat cu Uruguay, ne calificăm la mondiale. E primul meci adevărat al echipei naţionale din ultimii doi ani. Torje, Chiricheş, ambii fundaşi centrali, dacă nu toţi trei, au jucat bine. Mutu a fost şi el bun", a precizat preşedintele LPF, care crede că fotbaliştii tineri din lotul naţional vor mai fi convocaţi. „Sigur, sunt jucători tineri care vin bine pe turnantă. Şi Torje a început greu şi uitaţi ce bine joacă acum"a încheiat Dragomir.

Comentarii

Ultimă oră