Sari la conținut

Mutu şi Tamaş sunt excluşi definitiv de la echipa naţională

Selecţionerul Victor Piţurcă a declarat, miercuri, după meciul amical cu San Marino, că jucătorii Adrian Mutu şi Gabriel Tamaş sunt, pentru moment, excluşi definitiv de la echipa naţională.

"S-a întâmplat un eveniment mai neplăcut. Cei doi (n.r. - Mutu şi Tamaş) au părăsit cantonamentul luni seară, unde au fost, ce au făcut e mai puţin important, însă decizia este în momentul de faţă că nu vor mai fi convocaţi la echipa naţională. Sunt eliminaţi definitiv de la echipa naţională", a declarat Piţurcă la conferinţa de presă de după amicalul cu San Marino.
Selecţionerul a precizat că regretă ceea ce s-a întâmplat, însă pentru el regulile sunt stricte: "Regulile sunt stricte la mine, trebuia să ştie şi ei. Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat, am pierdut doi jucători valoroşi , dar viitorul nu se poate decide în aceste condiţii".

Victor Piţurcă a menţionat că cei doi jucători nu vor fi convocaţi la echipa naţională nici dacă va exista o perioadă de criză . "Credeţi că o echipă stă în unul sau doi jucători. Şi dacă vom pierde, vom pierde pe mâna altor jucători, care sunt profesionişti. Nu s-a respectat programul echipei naţionale, ne-am despărţit şi cu asta basta. Aici nu e vorba de scuze. Când ajungi la echipa naţională trebuie să fii profesionist sută la sută. Nu am ştiut luni seară, am aflat abia marţi după antrenament. Dacă voi mai apela vreodată la ei, voi apela doar atunci când echipa va avea rezultate. Eu nu am nevoie de salvatori".

Echipa naţională de fotbal a României a învins, miercuri, în deplasare, cu scorul de 1-0 (0-0), reprezentativa statului San Marino, într-un meci amical disputat la Serravalle. Unicul gol al întâlnirii a fost marcat de Herea, în minutul 72.

Comentarii

Ultimă oră