Curtea de Apel Braşov nu a admis suspendarea Hotărârii de Guvern cu privire la sistarea finanţării actului medical atât de necesar în Codlea, acceptând excepţia ridicată de Ministerul Sănătăţii.
Urmărind viciile de procedură în procesul intentat de Consiliul Local Codlea, Primăria Codlea şi Spitalul Municipal Codlea împotriva Hotărârii de Guvern de sistare a finanţării, Ministerul Sănătăţii a obţinut, din păcate, o primă victorie. Dacă la primul termen (4 mai) completul de judecată a constatat netimbrarea corespunzătoare a acţiunii, la al doilea termen (18 mai) şi la al treilea termen (1 iunie), reprezentantul Ministerului Sănătăţii a căutat şi găsit alte vicii de procedură, ieri nu s-a admis suspendarea Hotărârii de Guvern.
Birocraţie. «Excepţia prematurităţii formulării cererii de suspendare» invocată de către Ministerul Sănătăţii indica faptul că reclamantul (Consiliul Local Codlea, Spitalul Codlea şi Primăria Codlea) nu ar fi respectat procedura de depunere a documentaţiilor, juriştii Primăriei Codlei înaintând în aceeaşi zi atât plângerea prealabilă (contestaţia) către Guvernul României în calitate de organ emitent, precum şi acţiunea în instanţă, or procedura prevede ca, înainte de toate, reclamantul să se adreseze organului emitent al actului administrativ, abia apoi să depună acţiune în instanţă", a explicat consilierul Erwin Albu, iniţiatorul acţiunilor în favoarea menţinerii activităţii medicale în unitatea sanitară din municipiu.
Nu fac recurs. În aceste condiţii, procesul va continua pe fond, având ca următor termen data de 29 iunie 2011. Deşi au drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicarea sentinţei pronunţate ieri, codlenii nu vor uza de acesta. Conform unei decizii din 31 martie 2011, de la 1 aprilie, Spitalul Municipal Codlea nu a mai primit finanţare, pacienţii au fost externaţi şi secţiile cu paturi închise. Acum funcţionează doar camera de gardă, de zi, cu bani obţinuţi din donaţii.