Sari la conținut

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat luni seară, că noul premier desemnat să formeze guvernul este Mihai Răzvan Ungureanu,  actualul director al Serviciului de Informaţii Externe (SIE).
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, asigură interimatul până la numirea unui nou guvern. Deşi se vehiculează varianta unui nou guvern majoritar politic şi condus de un tehnocrat, opoziţia e tranşantă şi îi cere preşedintelui Traian Băsescu să demisioneze sau anticipate.

La ieşirea de la consultarile de la Cotroceni, Crin Antonescu a declarat că i-a explicat preşedintelui că cea mai bună soluţie pe care o vede Opoziţia ar fi ca şi el, Traian Băsescu, să demisioneze. Dacă nu este posibil, atunci pentru USL singura ,,soluţie demnocratică,, pe care o acceptă este soluţia alegerilor anticipate. Cu alte cuvinte, a explicat liderul PNL, USL nu va vota nicio formulă de guvern pe care o va propune preşedintele Băsescu.
La ieşirea de la consultări cu preşedintele, fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, a declarat, că deşi coaliţia va continua să implementeze reformele necesare în România, este extrem de important să fie format cât mai repede un Guvern.
Surse din interiorul PDL, citate de EVZ, spun că Elena Udrea şi Anca Boagiu se află printre miniştri care ar putea face parte din noul Guvern. Aceleaşi surse au declarat pentru publicaţia citată că ministrul Culturii, Kelemen Hunor, ar putea ocupa postul de vice-premier în viitorul Guvern.

Comentarii

Ultimă oră