În ultima carte semnată Mihaela Bilic, medicul nutriţionist recomandă alimentele pregătite în casă. Cantitatea şi frecvenţa cu care le consumăm le pot transforma în duşmani pentru noi, mai spune specialistul. Când vine vorba despre pâine Mihaela Bilic recomandă pâinea făcută în casă, după o reţetă din Făgăraş. Aveţi nevoie de 2 kg făină albă, drojdie cât o nucă, şase cartofi şi sare. Pune-ţi la fiert cartofii cu coajă în apă cu sare. După ce au fiert, se curăţă şi se zdrobesc, apoi se lasă la răcit. În alt vas se pune făină, la care se adaugă drojdia dizolvată în puţină apă călduţă cu sare şi se face o plămădeală. Se lasă la dospit. După ce a crescut plămădeala, se adaugă cartofii zdrobiţi, sare şi apă călduţă până se obţine un aluat nu prea tare, dar nici prea moale. Se frământă bine şi se lasă la dospit o oră sau două. Pe masă se presară un pic de făină, se pune aluatul peste şi i se dă o formă. Se încinge cuptorul bine şi se bagă pâinea în el pentru două ore. Înainte de fi servită pâinea, se îndepărtează de pe ea făina uscată şi arsă, scrie libertatea.ro. (A.M.)