Saptamana Mare, in care abia am intrat, inseamna si negocieri cu ciobani, targuri de miei aglomerate in intreaga tara si schimburi de retete. La Brasov crescatorii de animale anunta ca vor vinde mielul cu preturi cuprinse intre 22 si 25 de lei pe kilogram. Crescătorii spun că preţul este dat de iarna grea, scumpirea furajelor şi de achiziţionarea crotaliilor care a revenit în sarcina lor. Carnea de miel se va găsi începand de maine in pieţele: Star, Astra, Tractorul, Dacia, Oancea, Săcele, Făgăraş, Răşnov, Rupea, Predeal şi în unele măcelării din Codlea. Chiar dacă preţul unui kilogram de carne de miel variază, în majoritatea pieţelor, acesta se vinde cu 23 de lei. Mielul in viu se da cu pana in 12 lei kilogramul, anunta producatorii. Comerţul cu carne de miel se face numai sub supravegherea Directiei Sanitar Veterinare. Animalele vor putea fi taiate numai în abatoarele şi în punctele de sacrificare autorizate temporar. Oamenii sunt sfătuiţi să cumpere doar mieii care au pe ei ştampilă veterinară, semn că aceştia au fost examinaţi sanitar-veterinar. Specialiştii spun că braşovenii pot recunoaşte carnea de miel proaspătă în funcţie de culoare şi de miros. „Carnea trebuie să aibă o culoare violacee spre alb dacă este vorba despre un miel mai gras şi spre roşu dacă este unul mai slab.