Sari la conținut

Nemțălăii de la multinaționalele din Kronstadt au pus mână de la mână și au pus de-o școală profesională sub Tâmpa. Cel mai fericit oaspete al evenimentului a fost o veche calfă venită din estul țării, nimeni altul decât Georgică Scripcaru, care a ținut să exclame mofturos: „Nu ne propunem ca toţi repetenţii şi novicii să ajungă în această şcoală. Vor trebui să treacă print-o selecţie riguroasă, ale căror criterii le vom stabili în perioada următoare”, conform Adevărul.
Fost absolvent de școală profesională și bănuit că a rămas repetent și n-ar fi terminat în fapt niciodată liceul Hidromecanica, omul e promotor al școlilor profesionale ca și idolul său Băse, în orașul cu cei mai mulți șomeri cu diplomă de facultate din țară. Poate c-o fi având dreptate, nu toți novicii trebuie să se apuce de pilit șaibe, el a cărat geanta și a intrat în partidul potrivit, iar tranziția i-a clădit o carieră prodigioasă: președinte al organizației de tineret, viceprimar, primar și… depinde ce-o mai vrea poporul brașovean.
Acum vreo 2 ani, edilul șef al Brașovului recunoștea că nu prea i-a plăcut matematica, așa că a dat la Facultatea de Sport… la distanță.  A început la Brașov și a terminat la Timișoara. Probabil că a dat licența la atletism, în timp ce făcea naveta între cele două orașe. Gurile rele spun că nimeni nu l-a văzut frecventând cursurile învățământului superior, iar după comportament… e de înțeles.
Ce înseamnă să fii ucenic astăzi în Brașov, chiar și la un meșter neamț? Pe timpul școlii se zice că ai învăța temeinic o meserie și ai fi remunerat cu 400 de lei. Iar după ce termini, chiar și dacă prin minune ai fi angajat… ai câștiga 600 de lei net. Cum majoritatea salariilor pe studii superioare la noi în oraș se învârt în jurul sumei de 1000 de lei, ce viitor luminos ai cu profesionala?
Poate ne spune un brav absolvent al școlii vieții și al nenumăratelor școli de vară PD-iste sau ApR-iste. Primarul celui mai mare oraș turistic al României, unde fișa postului îl obligă să primească delegații de pe tot mapamondul, dar care nu cunoaște nicio limbă străină. Un oraș măreț merită un primar submediocru? de Mihai Nanu

Comentarii

Ultimă oră