Sari la conținut

Măsurile anticriză luate de Guvernul Boc, greşite

52% dintre români consideră că măsurile luate de Guvern pentru a preîntâmpina criza au fost  greşite, în timp ce doar 7% afirmă că măsurile au fost bune, arată datele unei analize realizate de Fundaţia Soros România.

Totodată, 23% dintre respondenţi afirmă că au fost şi măsuri bune şi măsuri greşite, iar 10% spun că nu a fost luată nici o măsură de către Guvern.
Guvernul Boc, susţinere infimă. În timp ce 91% dintre români consideră că România a fost afectată în mare sau foarte mare măsură de criza economică, doar 7% dintre români au multă sau foarte multă încredere că actualul cabinet este capabil să administreze România pe timp de criză. 37% dintre respondenţi nu au deloc încredere în Guvern, iar 51% au puţină şi foarte puţină încredere.
Ieşim din criză peste 3 ani. Pe de altă parte, 48% dintre români sunt de părere că actuala criză va dura mai mult de 3 ani, 23% văd un final al crizei în cel mult 3 ani, în timp ce numai 6% întrevăd un final al crizei în mai puţin de un an.
65% dintre români, afectaţi de criză. Potrivit analizei, 65% dintre români se declarau, în noiembrie 2011, afectaţi direct de una sau mai multe dintre cele patru probleme specifice crizei economice: pierderea locului de muncă, şomajul sau concediul forţat pentru o anumită perioadă de timp, scăderea veniturilor, pierderea parţială sau totală a investiţiilor. Comparativ, în iunie 2009, doar 39% dintre români se declarau afectaţi de criza economică.    
Dacă în iunie 2009 familiile a 16% dintre respondenţi erau afectate de şomaj temporar sau concediu forţat, în noiembrie 2011, procentul a crescut la 24%. De asemenea,  25% dintre români declarau în noiembrie 2011 că ei sau altcineva din familie şi-au pierdut locul de muncă, faţă de 18% în iunie 2009.

Comentarii

Ultimă oră