Sari la conținut

Tehnicianul formaţiei FC Braşov, Marius Şumudică, este  bonav după fotbal şi cea mai mare obsesie a sa este să bată granzii din  capitală.

Marius Şumudică, a acordat un interviu site-ului oficial al grupării  de sub Tâmpa, în care spune că este „bolnav după fotbal” şi principala  sa obsesie este să „bată Steaua şi Dinamo”. „Sunt un tip coleric,  profesionist în ceea ce face, dar încă lipsit de echilibru. Dacă îmi voi  găsi echilibrul şi mă voi comporta ca atare în ceea ce priveşte  fenomenul fotbal, la meciuri, antrenamente, conferinţe de presă, cu  siguranţă voi deveni unul dintre cei mai buni antrenori din ţară. Cel  mai mult la oameni detest ipocrizia şi perversitatea. Îmi place ca  atunci când discut cu cineva să spună lucrurilor pe nume, aşa cum fac şi  eu, nu să umble pe la spate, încercând să-ţi dea în cap. Cel mai mult  regret faptul că nu am reuşit să duc la bun sfârşit contractul cu Rapid,  atunci când am fost demis după etapa a 29-a, iar obsesia mea numărul  unu este să bat Steaua şi Dinamo. Nu-mi închipui viaţa fără fotbal.  Fotbalul este cel mai frumos lucru pe care mi l-a dat Dumnezeu să-mi  câştig existenţa făcând ceea ce-mi place cel mai mult. Meciurile de  fotbal şi clipele petrecute cu familia sunt cele mai relaxante. Sunt  bolnav după fotbal”, a declarat Şumudică pentru site-ul oficial al clubului FC Braşov.

Mulţumit de cantonamentul din Antalya. FC Braşov s-a  întors în ţară după un cantonament lung în Turcia. Stegarii vor avea  câteva zile libere, iar de sâmbătă se întorc în Antalya la treabă.  Tehnicianul galben-negrilor, Marius Şumudică, s-a declarat mulţumit de  modul în care elevii săi s-au prezentat în primul stagiu de pregătire.  „A fost un turneu reușit din toate punctele de vedere. Am putut să ne  desfășurăm activitatea în condiții normale, apoi sunt mulțumit că  jucătorii au fost feriți de accidentări, iar nu în ultimul rând,  rezultatele obținute care ne conferă încredere în forțele proprii. Nu-mi  place să dau exemple individuale. Eu cred că avem o echipă bună, bine  pusă la punct în ceea ce priveşte relaţiile de joc. Mă bucură faptul că  jucătorii care au venit în această iarnă s-au integrat rapid atât în  grup cât şi în ceea ce priveşte relaţiile de joc, anumite trasee, partea  ofensivă, partea defensivă. Suntem o echipă bună, dar care are nevoie  şi de şansă în anumite jocuri. Nu mă tem decât ca jucătorii să nu se  accidenteze, pentru că noi stăm în 13-14 jucători de certă valoare. Vom  face totul să ne atingem obiectivul, clasarea în primele zece echipe din  Liga I, însă depindem şi de alţi factori externi care pot perturba  activitatea noastră, cum ar fi arbitrajele. Eu sunt optimist şi cred că  ne vom atinge obiectivul”, a spus Şumudică.

Neînvinşi în amicale. În primul stagiu de pregătire  din Antalya, FC Braşov a disputat şapte meciuri amicale, bilanţul fiind  unul foarte bun. Galben-negri au reuşit  cinci victorii şi au terminat  două partide la egalitate. Felgueiras şi compania au câştigat cu scorul  de 2-0 partida cu Torpedo Kutaisi din Georgia, au remizat, scor 1-1, cu  GKS Belchatow din Polonia, au învins cu scorul de 3-2 formaţia Sigma  Olomouc din Cehia, au trecut cu scorul de 2-0 de Slavia Sofia din  Bulgaria, au remizat, scor 2-2, cu Beroe Stara Zagora din Bulgaria, au  câştigat cu scorul de 3-2 partida cu Ujpest Budapesta din Ungaria şi au  zdrobit fără drept de apel, scor 3-0, formaţia FC Tiraspol din Moldova.  Astfel FC Braşov este singura echipă din Liga lui Mitică, neînvinsă în  jocurile de verificare din această iarnă.  

Mesaj pentru fani. Tehnicianul braşovean le-a  transmis fanilor stegari să aibă încredere în el şi în echipă. „Acum  sunt concentrat doar la ceea ce se întâmplă la FC Braşov. Este adevărat  că am o slăbiciune pentru Rapid, dar acest lucru nu are nimic de a face  cu profesionalismul meu. Vreau ca fanii braşoveni să aibă încredere în  mine şi le spun că îmi doresc enorm de mult să bat Rapidul, în etapa a  23-a, la Braşov”, a subliniat tehnicianul stegarilor. (R.T.)

Comentarii

Ultimă oră