Sari la conținut

Din toamna acestui an, Colegiul de Ştiinţe “Grigore Antipa” Braşov le oferă posibilitatea mai multor elevi de gimnaziu să studieze în această instituţie de învăţământ, pentru că vor exista cel puţin două clase a V-a.
Clasele de gimnaziu sunt o tradiţie deja la Colegiul de Ştiinţe “Grigore Antipa” Braşo v, în 1999 fiind primiţi primii şcolărei care abia absolviseră ciclul primar. De atunci, în fiecare an, liceul şi-a deschis porţile pentru micuţii care vor să urmeze cel puţin clasele V-VIII în această unitate de învăţământ. Numai că până acum era câte o clasă pentru fiecare nivel al ciclului gimnazial.
Două clase de a V-a. Din anul 2011/2012, Colegiul de Ştiinţe “Grigore Antipa” Braşov le oferă posibilitatea mai multor elevi să studieze aici, pentru că vor exista cel puţin două clase a V-a. În cazul în care numărul de copii înscrişi va depăşi numărul de locuri disponibile, admiterea se va realiza pe baza unei evaluări. Testarea va avea loc în ultima săptămână de şcoală din semestrul al doilea şi va consta într-o probă scrisă la disciplinele matematică şi limba română. Subiectele vor fi elaborate de către profesorii şcolii, în colaborare cu învăţători, sub coordonarea inspectorilor de specialitate din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Braşov. Dosarul de înscriere, pe care părintele elevului îl va depune la secretariatul colegiului, trebuie să cuprindă o cerere, copie xerox după certificatul de naştere al elevului şi după carnetul de note.
"Ne simţim ca la colegiu". "Colegiul de Ştiinţe “Grigore Antipa” Braşov ocupă un loc important în învăţământul braşovean, dovadă rezultatele obţinute de elevi la concursuri, olimpiade şi examene", afirmă prof. Dana Alexandrescu, directorul unităţii. Elevii care au ales deja să înveţe în acest colegiu nu regretă nicio clipă alegerea făcută: ”Părinţii mei au considerat avantajos faptul că orele de curs se desfăşoară dimineaţa. Eu mă bucur pentru că astfel timpul rămas mi-l pot organiza mult mai bine", spune Miruna David. ”Eu sunt încântată pentru că aici pot învăţa trei limbi străine”, a declarat Nicoleta Balea, iar Maria Negulici are alt argument: “Ceea ce m-a surprins plăcut este faptul că în timpul pauzei ascultăm muzică. Ne simţim într-adevăr ca la colegiu.”

Comentarii

Ultimă oră