Sari la conținut

Conform unui sondaj realizat în Sfântu-Gheorghe, doar 46% dintre maghiari sunt de acord cu o astfel de idee.

Un sondaj comandat de PNL Sfântu-Gheorghe, publicat de www.covasnamedia.ro, arată că mai puţin de jumătate dintre etnicii maghiari din Sfântu-Gheorghe sunt de acord cu autonomia.
Va scădea prezenţa la vot. Conform rezultatelor sondajului, primarul Antal Arpad se află în graţiile populaţiei, în vreme ce prezenţa la vot ar fi extrem de scăzută, atât în rândul etnicilor români cât şi al celor maghiari – acestea sunt doar câteva dintre realităţile locale pe care le reflectă un sondaj realizat de către Asociaţia Ştiinţifică Pro Scientia Administrativa, la comanda PNL Sfântu-Gheorghe. Sondajul a fost realizat exclusiv în Sfântu-Gheorghe, în perioada 4-7 iulie, pe un număr de 984 de respondenţi reali, având o marjă de eroare sub 3%.
Au alte preocupări. La întrebarea „În ce măsură sunteţi de acord cu ideea realizării autonomiei?”, doar 46,41% dintre respondenţii de etnie maghiară au răspuns că sunt de acord cu aceasta. În opinia lui Mădălin Guruianu, liderul PNL Sfântu-Gheorghe, acest lucru arată că oamenii, inclusiv maghiarii, sunt preocupaţi de probleme reale ale vieţii, ceea ce denotă o normalitate a abordării situaţiei actuale, care anunţă o criză şi mai puternică în 2012.
Nu cunosc etnia primarului. Întrebările legate de cultura politică au relevat că există, atât printre români cât şi printre maghiari, oameni care nu cunosc etnia sau culoarea politică a primarului Antal Arpad; chiar dacă majoritatea apreciază pozitiv activitatea acestuia. La întrebarea legată de etnia pe care ar trebui să o aibă primarul din Sfântu-Gheorghe, etnicii români s-au arătat mai toleranţi decât cei maghiari; astfel, în vreme ce 18,28% dintre maghiari au răspuns cu „indiferent”, acest răspuns a fost dat de 52% dintre români.

Comentarii

Ultimă oră