Sari la conținut

Veşti bune! Boc şi Boagiu au inaugurat încă 21 km de autostradă!  Pe o singură bandă! Cum, pe o singură bandă? Faceţi mişto de mine? Să  moară Veta! Pe bucata aia, spre mare, se circulă numai pe o parte! E o  chestie mai înghesuită, mai strâmtă, na. Las’ că merge.

“Dar asta nu e autostradă, e şosea!” – tocmai aud că exclamă o  ziaristă obraznică, de la mogul. “Ba e autostradă, dar nu e gata decât  pe jumătate” – zice ţâfnoasă ministra. “Din toamnă se va merge pe ambele  sensuri”. Să recapitulăm: mini Boc şi maxi Boagioaica (a cam luat  proporţii mătuşa) au dat drumul la o chestie care ar trebui să fie  autostradă. Dar nu e. Că pe partea ailaltă e şantier. Aha. Şi de ce au  trebuit să vină să se dea în bărci? Ei na, ca să vadă poporeanul ce  inaugurator fruntaş e Boc. Omul cu foarfeca.

Să fiu al naibii dacă n-am ajuns de râsul boşimanilor. Cum să  inaugurezi, frăţioare, cu mormane de sepepişti, activişti, asfaltangii,  gură-cască şi televiziuni după tine, o autostradă ciungă? Şi la toamnă  vor tăia panglica la jumatea ailaltă? Aham, dar atunci vine şi Vodă, că  autobahn-ul trece prin Murfatlarul lui natal. de Adrian Teacă

Comentarii

Ultimă oră