Sari la conținut

Locuitorii din cartierele Noua, Bartolomeu și Stupini din Brașov vor circula cu autobuze Mercedes hibrid

Sursă foto: Primăria Brașov

Primăria continuă să investească în mobilitate sustenabilă, înlocuind autobuzele articulate Euro 6 cu autobuze hibrid electrice de 18 metri pe liniile 17, 35, 21, 23 și 40.

Municipalitatea din Brașov, împreună cu operatorul de transport RATBV, continuă programul de înverzire a flotei de autobuze și troleibuze, transformând transportul public în principalul mod de mobilitate în oraș și zona metropolitană. După ce au introdus 72 de autobuze electrice, 51 de troleibuze și 10 autobuze hibrid electrice în ultimii ani, și sunt pe cale să achiziționeze încă 73 de autobuze electrice cu finanțare nerambursabilă din PNRR, administrația brașoveană va înlocui o parte dintre autobuzele Euro 6 cu autobuze Mercedes hibrid electrice articulate.

Primul dintre cele 15 autobuze Mercedes hibrid articulate achiziționate a fost testat astăzi, iar primarul Allen Coliban a fost unul dintre primii pasageri. Autobuzele Mercedes Citaro G HYBRID sunt articulate, având o capacitate mare de transport, de 148 de pasageri, dintre care 40+1 locuri pe scaune. Acestea sunt dotate cu podea integral joasă, trapă pentru accesul cărucioarelor cu rotile și 4 uși pentru urcare/coborâre pasageri.

Sursă foto: Primăria Brașov

Tracțiunea este hibridă diesel-electrică, cu un motor diesel de 260 kW și un motor electric de 16 kW. Autobuzele sunt echipate cu diverse dotări, inclusiv sistem de informare audio-video, sistem de numărare a pasagerilor și sistem de supraveghere video.

Autobuzele hibrid sunt proiectate să opereze pe liniile cu cerere mare de transport, cum ar fi liniile 17, 21, 23, 35 și altele. Acestea sunt parte din eforturile de modernizare și dezvoltare a infrastructurii de transport public în Brașov și în zona metropolitană.

Valoarea celor 15 autobuze este de 33.375.000 de lei, fără TVA, achiziționate prin leasing financiar pe o perioadă de 5 ani.

În plus, recent, RATBV SA a introdus în serviciu alte 15 autobuze articulate Mercedes, diesel Euro 6, care vor opera pe traseul Brașov – Săcele și pe alte trasee urbane sau metropolitane în funcție de necesități.

Comentarii

Ultimă oră