Sari la conținut

Liderii USL s-au întâlnit cu reprezentanţii FMI

Liderii USL s-au întâlnit zilele trecute cu reprezentanţii FMI.
Măsurile propuse de opoziţie pentru ieşirea României din criză au fost discutate cu cei de la fond, pentru că oamenii puterii fac doar ce vor cu banii contribuabililor. Declaraţia îi aparţine preşedintelui PSD Braşov, Constantin Niţă, care critică proiectul de buget pe care Guvernul PDL se pregăteşte să îl facă public. Un buget pe 2012 care nu reprezintă altceva decât un alt program de austeritate mult mai dur decât cel din 2011. Acesta este şi motivul pentru care PSD-iştii critică, împreună cu partenerii din USL, lipsa măsurilor de relansare economică.
Printre propunerile opoziţiei de ieşire din criză se numără, printre altele, şi prioritizarea zecilor de mii de investiţii aflare în derulare.
„Sub nicio formă nu cred că este bine să continuăm acest dezmăţ pe banii publici pentru construcţia de săli de sport, bazine de înot, de parcuri, în diverse comunităţi care nu au neapărat nevoie de aceste lucuri. Banii trebuie redirecţionaţi spre alte sectoare care pot să creeze locuri de muncă", a declarat Constantin Niţă. Atragerea de fonduri europene, măsuri de stimulare fiscală – sunt doar două dintre soluţiile propuse de USL pentru dezvoltare.
„Reducerea contribuţiei de asigurări sociale, reducerea TVA-ului cu cinci puncte procentuale, cel legat de stabilirea unei scheme de TVA pentru produsele agricole. Renunţarea la acel program de reparaţia a 10.000 de km de drumuri judeţene care de fapt este un program pentru clientela politică", a precizat Niţă.  
Liderul PSD-iştilor braşoveni mai spune că, deşi pentru unii o să fie luate măsuri de austeritate fără precedent, alţii vor avea pe mână pomeni electorale. Niţă precizează că este vorba despre primarii PDL care vor avea la discreţie bani, în comparaţie cu ceilalţi români care vor fi pedepsiţi de actuala putere pentru că nu au ales în fruntea localităţilor lor PDL-işti. (A.L)

Comentarii

Ultimă oră