Sari la conținut

Licitații pentru reatribuirea locurilor de parcare din zona Scriitorilor

licitatii-pentru-reatribuirea-locurilor-de-parcare-din-zona-scriitorilor

Marți, 31 august, de la ora 17.00 se vor licita locurile rămase neocupate cuprinse între str.I.L Caragiale nr.2, 4, 6, 6A, 8, 10, Str.Zizinului nr.39-67 nr.impare și str. Bogdan Petriceicu Hașdeu, B-dul Alexandru Vlahuță nr.1 3,21,35,39, inclusiv str. Ștefan cel Mare, str. Ion Slavici și str.Alexandru Sahia


În 2 septembrie, joi, tot de la ora 17.00, vor fi licitate locurile din zona cuprinsă între str.I.L Caragiale nr.1,3,5,9,11,13,15, str. Zizinului nr.15-37 str. Brândușelor nr. 8-18, inclusiv str Ion Creangă, str.Iasomiei și str.Ovidiu.


Începând din 16 august au avut loc patru licitații de reatribuire a locurilor disponibile din Centrul istoric, Centrul Nou II, Poiana Brașov Șchei și Bartolomeu, în cursul cărora au fost redistribuite aproximativ 200 de locuri de parcare. Cel mai scump abonament licitat a fost în bartolomeu, unde de la prețul de pornire de 144 de lei pe an s-a ajuns la 1.750 de lei. Prețul de pornire al unui loc de parcare este între 120 și 156 de lei anual, în fincție de zonă.


Reamintim câteva dintre regulile aplicate la licitațiile de parcări:


La licitație se va prezenta o singură persoană pentru fiecare apartament/spațiu comercial pentru care se solicită parcare.


Respectarea măsurilor de siguranță este obligatorie pentru toți participanții (purtarea măștii de protecție, distanțarea, etc.).

Documentele necesare pentru obținerea unui loc de parcare sunt:


– cerere;
– documente privind domiciliul/reşedinţa: copie B.I./C.I. sau actul de proprietate, contract de închiriere în imobilul aparţinând asociaţiei de proprietari/locatari, act de donaţie sau moştenire;
– copie după Certificatul de înmatriculare al autovehiculului deţinut în proprietate sau în folosinţă;

În cazul autovehiculului deținut în folosință solicitantul trebuie să depună documentele privind dreptul de folosinţă (utilizare) al autovehiculului: contract de leasing, act de donaţie, act de moştenire, contract de comodat în formă autentică (cu excepţia rudelor de gradul I);


În cazul în care solicitantul de depune o cerere – tip, trebuie să depună o declaraţie pe propria răspundere că nu deţine garaj amplasat pe domeniul public.


În funcție de situație, solicitanții mai trebuie să depună al dosar:


– certificat de încadrare într-o grupă de handicap (dacă e cazul);
– dovadă că este veteran de război, membru A.F.D.P.R. sau beneficiar al prevederilor Legii 189/2009 sau orice alte documente care dovedesc încadrarea în prevederile unor alte acte normative și Hotărâri ale Consiliului Local Brașov (dacă este cazul);
– cuponul de pensii (soţ-soţie) pentru acordarea reducerii în cazul pensionarilor (dacă este cazul).


În acest moment, Primăria Brașov are în evidență 44.400 de locuri de parcare dintre care, la începutul perioadei de reatribuire, erau ocupate 39.425.


Solicitanții care nu și-au depus deja dosarul și nu se află în evidențele primăriei pot depune dosarul în ziua și la locul licitației.


Puteți consulta regulamentul de parcare pentru parcările de reședință aici

Comentarii

Ultimă oră