Sari la conținut

Primarii din Braşov se plâng că legea privind înfiinţarea poliţiei locale arată bine doar pe hârtie, în realitate ea fiind aproape imposibil de pus în practică.

Reuniţi vineri la Prefectură să fie lămuriţi de reprezentantul guvernului în teritoriu cu privire la detaliile legii, primarii din judeţ au plecat la fel de nelămuriţi cum au venit.
Nu ştie despre ce e vorba. „N-am primit un răspuns coerent la întrebările noastre, cred că nici dânsul nu ştie tot şi este pus în faţa unui fapt care îl depăşeşte”, a explicat Constantin Galborcea, primarul din Budila. „Legea se va aplica mai mult pe hârtie. Nu sunt oameni potriviţi să poarte armament, nu avem bani să facem dotările respective. Eu am citit şi legea şi regulamentul, sunt 34 de articole de îmbrăcăminte, de exemplu, inclusiv pălării pentru poliţiste, că eu am şi poliţistă comunitară”, a comentat Galborcea.
Salarii mici. „Pentru a pune în aplicare această lege avem nevoie de oameni competenţi, sau angajăm debutanţi pe care îi trecem prin toate etapele de promovare profesională. Dar cine o să vină să lucreze în poliţia locală în condiţiile în care salariul unui debutant este de 4 milioane?”, s-a plâns primarul din Teliu, Vasile Şerban.  „Noi aveam 17 posturi pentru poliţia comunitară, s-au restrâns la 11. Nici nu putem angaja oameni noi, organigrama este blocată”, a spus Adrian Veştea, primarul Râşnovului.
Dublarea poliţiei.  „Noi nu am înfiinţat poliţie comunitară bazându-ne pe eficienţa poliţiei naţionale. Legea 155, care ne obligă la înfiinţarea poliţiei locale, ne face să ne gândim dacă nu cumva se suprapun cele două structuri pe aceleaşi probleme”, a comentat primarul din Sâmpetru, Ion Rusu.

Comentarii

Ultimă oră