Sari la conținut

Lăuza de la Spitalul Judeţean Braşov se simte bine

Femeia din Bran, care a fost operată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, la câteva zile după ce a născut, se află în stare bună.
Nu mai are febră, se alimentează, iar în ultimele zile starea ei de sănătate a evoluat favorabil, spun medicii. În următoarele zile, este posibil să fie transferă la secţia de chirurgie, iar dacă lucrurile vor decurge normal, în  următoarea săptămână, mămica ar putea fi externată.
Investigaţiile medicale au depistat la această pacientă prezenţa unui streptococ. S-au efectuat analize şi s-a stabilit că nu era vorba despre o infecţie intraspitalicească.
"Era o infecţie veche cu streptococ de grup A, care cel mai probabil s-a localizat iniţial în gâtul femeii, iar apoi s-a extins şi în alte zone ale corpului. Astfel, practic, pacienta s-a prezentat infectată în spital, pentru a naşte." a declarat  pentru MIX TV dr. Codruţa Nemet, medic primar epidemiolog la Direcţia de Sănătate Publică Braşov.
Colega de salon a femeii din Bran, o pacientă de 30 de ani din Predeal, care a fost operată şi ea la Spitalul Judeţean a fost deja externată, în urmă cu câteva zile.
Nici în acest caz nu a fost vorba despre afecţiuni cauzate de o infecţie intraspitalicească.  
(A.V.)

Comentarii

Ultimă oră