Sari la conținut

La Braşov se vorbeşte de redeschiderea creşelor şi a unor clase din şcoli

la-brasov-se-vorbeste-de-redeschiderea-creselor-si-a-unor-clase-din-scoli

Primăria Braşov începe să se gândească la redeschiderea creşelor, dar şi a unor clase din şcoli. Totuşi, acest lucru nu se va întâmpla anul acesta, ci subiectul va fi analizat de autorităţile locale la începutul anului viitor, au anunţat ieri, într-o conferinţă de presă primarul Braşovului, Allen Coliban, şi unul dintre viceprimarii municipiului, Flavia Boghiu.


„În ceea ce priveşte creşele, nu se pune problema redeschiderii în cursul acestui an. Va trebui să vedem cum evoluează pandemia după sărbătorile de iarnă. Dacă trecem cu bine peste această perioadă, putem începe în ianuarie demersurile pentru redeschiderea creşelor”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu. Aceasta a precizat că, pentru a gestiona cât mai bine situaţia din creşe, municipalitatea braşoveană va putea asigura testarea gratuită a personalului din aceste unităţi, mai exact a salariaţilor care prezintă simptome. „De asemenea, putem gestiona fluxurile şi procedurile specifice din aceste unităţi”, a completat ea.


În ceea ce priveşte şcolile, primarul Braşovului, Allen Coliban, a declarat că va trebui, în primul rând, să se analizeze posibilitatea redeschiderii claselor zero şi întâi din şcoli, precum şi a celor din anii terminali. „În ceea ce priveşte redeschiderea şcolilor, de noi depinde alocarea unor resurse financiare, inclusiv pentru testare. Din punct de vedere financiar, nu cred că ar fi o problemă pentru noi. Eventuala deschidere parţială a şcolilor este legată de proceduri şi de decizii tehnice”, a afirmat primarul. Totodată, Coliban a precizat că „semnalele mele sunt că abia din ianuarie, după ce se va instala noul guvern, se va discuta despre redeschiderea şcolilor”.

Comentarii

Ultimă oră