Sari la conținut

Titlul nu îmi apaţine. Este al editorialistului clujean Sabin Gherman! El tratează toată povestea în conjunctura ultimilor ani.
Dar invocarea poemului de excepţie a lui George Coşbuc, „El Zorab“, mă conduce la un paralelism în oglindă. Ştiţi care e paradoxul? În El Zorab, arabul voia sa-si vândă calul, chiar dacă ulterior
s-a răzgândit…
Astăzi, Traian Băsescu vrea „să vândă“ calul arabului, fără voia lui. Bun, discuţia e complexă… ce se vinde şi cum… Dar, la Braşov, dau un exemplu pentru care există date foarte clare, majoritatea spitalelor şi clinicilor private sunt patronate de oa-meni ai PDL sau apropiaţi ai acestui partid.
Aceste unităţi  sunt cu decontul de la Casa Asigurărilor de Sănătate la zi, pe când spitalele publice au de încasat zeci de miliarde de lei vechi. Doar Spitalul Judeţean are de recuperat vreo 60 de miliarde  de lei vechi de la CAS.
De aici ar trebui, părerea mea, să plece discuţia referitoare la ce înseamnă un SMURD privat, care va ajunge să se târâie de la o lună la alta cu banii, din cauză că CAS va deconta, cu prioritate, serviciile me-dicale ale „băieţilor deştepţi“ din Sănătate.  de Sebastian DAN

Comentarii

Ultimă oră