Sari la conținut

La 200 de ani de la câștigarea independenței, expoziție grecească inedită la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului

la-200-de-ani-de-la-castigarea-independentei-expozitie-greceasca-inedita-la-muzeul-civilizatiei-urbane-a-brasovului

Pe tot parcursul lunii aprilie o expoziție dedicată revoluției de independență a Greciei: ”Revoluția greacă în Principatele Române - Karagkouna, poveste grecească pe șnur răsucit”.

Pasionații de istorie, dar și de artă vestimentară, pot admira o serie de costume și podoabe autentice, care poartă cu ele poveștile eroice sau de dragoste de la sfârșitul secolului al XIX-lea.

Povești spuse de un neam cunoscut drept ”grec negru, grec puternic”, persoane admirate pentru faptele de vitejie împotriva Imperiului Otoman. Reprezentat astăzi, la Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, printr-o serie de costume și podoabe care amintesc de bogăția tradițiilor și simbolurilor grecești.

Asociația Culturală ”Ermis” Brașov promovează cultura greacă prin intermediul dansului, al muzicii, al artelor vizuale și al gastronomiei specifice. Dansurile și tradițiile prezentate de Asociație păstrează specificul și caracterul grecesc, având un portofoliu ce cuprinde repertorii specifice din Thessalia, Makedonia, Tracia și Insulele Mării Egee.

Colecția de costume autentice ale ansamblului, unică în România, este din zona Rumeliei de Est, piesele acesteia fiind considerate ”mantii protectoare”, cu particularități ce pun în valoare motivele de floră și faună din zona de unde provin. Expoziția poate fi vizitată la Muzeul Civilizației Urbane din Piața Sfatului nr. 15, de miercuri până duminică, între orele 9.00-17.00.

Comentarii

Ultimă oră