În perioada în care patronul Realităţii TV, Sorin Ovidiu Vîntu, a fost arestat preventiv în dosarul în care e trimis în judecată pentru favorizarea infractorului Nicolae Popa, presa a fost invadată de stenograme. În acestea apăreau discuţiile pe care omul de afaceri le-a avut în campania electorală şi după alegerile prezidenţiale cu şefii trustului Realitatea Media şi cu jurnalişti ai grupului, precum Cornel Nistorescu, Bogdan Chirieac şi Corina Drăgotescu sau cu diverşi politiceni. Stenogramele au fost livrate presei pentru ca opinia publică să vadă cât de malefică e "caracatiţa Vîntu".
Ipocrizie. Deşi în vremea respectivă, procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, condamna "scurgerea de informaţii din dosar" în presă, jurnalistul Victor Ciutacu, redactor-şef al Jurnalului naţional, a publicat pe blogul său o dovadă infailibilă.Şi anume un email care arată că stenogramele convorbirilor omului de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu cu jurnaliştii de la Realitatea au fost livrate unei anumite părţi a presei chiar de către procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi.
Dovadă certă. Mai exact, e vorba de un e-mail trimis de Kovesi, de pe adresa de e-mail oficială, aceea a Ministerului Public, în data de 14 octombrie 2010, ziaristului Mircea Marian, de la "Evenimentul Zilei", conţinând rechizitoriul lui Sorin Vîntu, trimis în judecată în aceeaşi zi pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a infractorului. Rechizitoriul conţine detaliat toate discuţiile pe care patronul Realităţii Tv le-a avut cu diverşi jurnalişti, politicieni sau terţe persoane fără legatură directă cu cazul în care era judecat. Deşi le-a fost denigrată imaginea, Kovesi susţinea într-un interviu acordat cotidianului gândul.info că sunt nişte "victime colaterale".
Demisia? Documentul publicat de Victor Ciutacu este încă o dovadă concretă a felului în care informaţiile, secrete ori de altă natură, sunt livrate presei afiliate puterii chiar de şefii unor instituţii care ar trebui să fie apolitice. În aceste condiţii se cuvine fără doar şi poate ca procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi să îşi dea demisia.
"Ce ţine de Ministerul Public, pot să vă spun cu certitudine, că noi protejăm datele cu caracter personal, şi am avut situaţii în care ni s-au cerut copii după dosare, şi atunci noi am acoperit nume de persoane, numere de telefon, date privind adresa, date privind boala" Laura Codruta Kovesi, procurorul general al Romaniei (interviu gandul.info, 31 octombrie 2010)
"Venea la supt p...".
În stenograme, era redată "harta relaţională listing telefoane Sorin Ovidiu Vîntu" din care rezultă că acestea a purtat conversaţii cu: senatorii Crin Antonescu, Mircea Geoană, Titus Corlatean, Dan Ioan Popescu, Miron Mitrea, Verestoy Attila, Olguta Vasilescu, Teodor Meleşcanu; cu deputaţii Ludovic Orban, Adrian Năstase, Iulian Iancu, Relu Fenechiu, Culita Tărâţă" şi, cu primarul sectorului 5 Bucureşti, Marian Vanghelie, cu preşedintele Camerei de Comerţ, Mihai Vlasov, dar şi cu Liviu Luca, Cozmin Guşă şi Ioan Chelaru.Într-una din stenogramele, Vîntu îi spune lui Bogdan Chirieac că suspendarea lui Traian Băsescu în 2007 "a fost făcută ca urmare a alianţelor pe care le-am construit eu pentru suspendare pentru că mi-a deschis dosarul cu Banca Agricolă"."Am vrut să-i dau o lecţie, dar nu până la capăt", afirmă Vîntu, pe 24 noiembrie 2009. De asemenea SOV spunea despre Băsescu: "Dacă era băiat deştept, venea la supt p...".