Sari la conținut

Junii Becleanului sărbătoresc 10 ani de existenţă

junii-becleanului-sarbatoresc-10-ani-de-existenta

Sâmbătă, 16 martie 2019, de la ora 17.00, la Căminul Cultural din Beclean va avea loc celebrarea a 10 ani de activitate a ansamblului „Junii Becleanului”. Un deceniu de când dansurile şi portul tradiţional din localitatea din Ţara Făgăraşului sunt reprezentate cu mândrie pe scenele locale, dar şi peste hotare.


   Ansamblul a fost înfiinţat în 2009, când, cu prilejul sărbătorii „Fiii satului”, organizatorii le-au propus fraţilor Florin şi Mihai Şerban, să pregătească copiii şi tinerii din sat, pentru a evolua pe scenă. La prima repetiţie au fost prezente 35 de persoane.


   „Povestea a început din iniţiativa celor care au organizat «Fiii satului» în 2009, care m-au propus pe mine şi pe fratele meu Mihai, să învăţăm copiii din sat pentru spectacolul din acel an. I-am învăţat câteva dansuri populare pe care le-am prezentat pe scenă la «Fiii satului Beclean».

Ideea constituirii ansamblului a venit în urma faptului că s-au strâns foarte mulţi copii pentru acel eveniment, au fost 35 pe scenă, iar copiii şi tinerii au dorit să rămână ca dansatori în acel grup şi am format ansamblul «Junii Becleanului», care din 2009 este condus de mine şi de soţia mea, Silvia”, a explicat Florin Şerban, instructorul Ansamblului Junii Becleanului de pe Olt.

 La spectacolul aniversar de sâmbătă seara au fost invitaţi toţi cei care au trecut prin ansamblu. Vor fi aproape trei ore de dans popular. Orchestra care e afiliată la Junii Becleanului de pe Olt va întreţine partea instrumentală.

„Ansamblul Junii Becleanului reprezintă un simbol, este cel care duce numele Becleanului şi îi face un renume în ţară şi peste hotare şi de asemenea, perpetuează tradiţiile noastre, vechi de secole”, a declarat şi Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Alături de Junii Becleanului va fi prezent şi Grupul Vocal din Beclean care îi va încânta pe cei prezenţi cu cântecele tradiţionale din comună.

Comentarii

Ultimă oră