Sari la conținut

După un cantonament destul de lung, fotbaliştii de la FC Braşov se întorc acasă, însă sâmbătă se întorc în Turcia pentru un nou stagiu de pregătire.

Jucătorii echipei FC Braşov au efectuat imarţi ultimele două şedinţe de pregătire din primul stagiu centralizat efectuat în Turcia. Delegaţia braşoveană va ajunge miercuri în ţară, iar jucătorii vor primi două zile libere. Sâmbătă, elevii antrenaţi de Marius Şumudică vor reveni în Antalya pentru al doilea stagiu de pregătire centralizată, care se va desfăşura în perioada 18 - 25 februarie. „Chiar nu puteam să ne pregătim în această perioadă la Brașov, pentru că terenurile sunt acoperite de zăpadă. Jucătorii vor primi două zile libere, pentru că venim după o perioadă extrem de solicitantă. Sâmbătă vom reveni în Antalya, pentru a începe al doilea cantonament al iernii. Aici avem condiţii bune de pregătire şi putem să pregătim startul campionatului. Săptămâna viitoare încercăm să mai parafăm încă două meciuri de pregătire”, a declarat tehnicianul Marius Şumudică, pentru site-ul oficial al clubului FC Braşov.
Neînvinşi în amicale. În primul stagiu de pregătire din Antalya, FC Braşov a disputat şapte meciuri amicale, bilanţul fiind unul foarte bun. Galben-negrii au reuşit  cinci victorii şi au terminat două partide la egalitate. Felgueiras şi compania au câştigat cu scorul de 2-0 partida cu Torpedo Kutaisi din Georgia, au remizat, scor 1-1, cu GKS Belchatow din Polonia, au învins cu scorul de 3-2 formaţia Sigma Olomouc din Cehia, au trecut cu scorul de 2-0 de Slavia Sofia din Bulgaria, au remizat, scor 2-2, cu Beroe Stara Zagora din Bulgaria, au câştigat cu scorul de 3-2 partida cu Ujpest Budapesta din Ungaria şi au zdrobit fără drept de apel, scor 3-0, formaţia FC Tiraspol din Moldova. „Am arătat forţă în aceste meciuri, avem mare încredere în forţele proprii. Chiar dacă au plecat Chipciu şi Cristescu, cei care au venit s-au acomodat destul de repede şi deja s-au integrat în sistemul nostru de joc. Ei au adus un plus de valoare formaţiei noastre", a spus Şumudică.
Nu se gândeşte la retrogradare. Tehnicianul formaţiei de sub Tâmpa, Marius Şumudică, speră ca forma bună arătată de stegari în amicale să continue şi în Liga I. „Pentru mine, orice meci este important, e ca şi cum te-ai pregăti pentru teză cu câte un extemporal. Dacă treci astfel de extemporale, ai toate şansele să treci cu bine şi de teză. În momentul de faţă, cred că putem duce la bun sfârşit acest retur. Ştiu că suntem la numai două puncte de retrogradare, dar eu nici nu iau în calcul matineul. Sper să terminăm în prima jumătate a clasamentului", a mai spus Şumudică.

Comentarii

Ultimă oră