Sari la conținut

Dacă de Rusalii a fost oraşul trandafirilor, în acest week-end, Râşnovul a devenit un punct de atracţie şi pentru crescătorii şi iubitorii de cai, o dată cu a IX-a ediţie a Festivalului ecvestru, dar şi a Zilelor oraşului.

Zilele Râşnovului şi festivalul ecvestru fac parte din strategia de promovare turistică a oraşului, manifestările fiind finanţate din fonduri europene.  Evenimentele legate de Zilele Râşnovului au început cu parada oraşului, unde un punct de atracţie au fost trăsurile trase de şase cai, care au  defilat pe străzile oraşului, urmate de un „convoi” de căruţe rustice, după care pe scena din Valea Cetăţii au urcat tinerii artişti din localitate, iar ziua s-a încheiat cu un concert susţinut de Pepe.
Au tras un buştean de 3 tone. Sâmbătă, în Valea Cetăţii, a început Festivalul ecvestru, fiind organizate probe de dresaj, demonstraţii de sărituri peste obstacole, probe de tracţiune, „Parada Doamnelor” şi cascadorii, ca în filme. Cea mai aşteptată probă a fost cea de tracţiune, cei mai puternici cai fiind  puşi să tragă un buştean de aproape trei tone. După-amiaza au continuat manifestările legate de Zilele Râşnovului, ce au culminat cu un recital al trupei Cassa Loco şi cu un spectacol de lumini.
Călăreşte de la 6 ani. Ultima zi a festivalului ecvestru a fost rezervată concursului de frumuseţe cabalină. În total, la Râşnov au putut fi admiraţi sau văzuţi la lucru peste 100 de cai, din cele mai diverse rase, de la pur sânge arab sau lipiţan, la semigreul românesc. Copiii s-au putut fotografia alături de nobilele şi frumoasele animale şi au putut călări poneii. Cel mai tânăr jocheu a fost însă o fetiţă din Bucureşti, de numai 9 ani, care călăreşte de la şase ani, având un căluţ arab.
Weekendul şi festivalul. Evenimentele de la Râşnov continuă în fiecare week-end, până în august. La „Festivalul Cavalerilor de Malta”, ce se va desfăşura în perioada 24-26 iunie, şi-au anunţat participarea mai multe personalităţi politice.

Comentarii

Ultimă oră