Sari la conținut

Pentru prima dată în ultimii ani, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a încheiat anul cu datorii.
Astfel, pompierii braşoveni au intrat în 2012 cu o restanţă de cinci mii de lei către furnizorii de servicii şi utilităţi şi asta din cauza fondurilor insuficiente.
În timp ce pompierii braşoveni se luptă cu intervenţiile de tot felul, pe altă parte oamenii se chinuie cu sărăcia din sistem, dar se luptă şi pentru a face faţă situaţiilor de urgenţă care sunt tot mai multe de la an la an, cu un parc auto învechit şi depăşit. 2011 a fost extrem de greu, nu doar din punct de vedere financiar. Acesta le-a adus celor de la ISU Braşov peste 4.000 mii de solicitări. O creştere de peste 300% s-a constatat la intervenţiile pentru arderi necontrolate.
Cu toate acestea, pompierii, echipele pitotehnice şi cei de la SMURD Braşov s-au descurcat lăudabil. "Apreciez activitatea unităţii cu rezultate foarte bune, pentru modul de îndeplinire a funcţiilor şi pentru efortul depus. Aduc muţumiri prim-adjunctului Inspectoratului, dl col. Gabriel Motrună, adjunctului inspectoratului, dl col Lucian Bogdan" a declarat colonel Stelian Rechiţean şef ISUBraşov.
SMURD, cel mai solicitat. Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din Braşov a fost solicitat, în medie de zece ori pe zi, în cursul anului trecut, în circa 77% din cazurile venite prin Serviciul de urgenţă 112. Anul trecut, medicii de la SMURD au intervenit în peste 3.500 de cazuri (din totalul de 4.600 de situaţii de urgenţă) acordând asistenţă medicală unui număr de 3.862 persoane (3.427 adulţi şi 435 copii) şi constatînd 286 decese, potrivit Bilanţului anual al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov.
După intervenţiile care necesită SMURD-ul, cele mai frecvente sunt incendiile, înregistrându-se circa 200 de incendii anul trecut. S.F.

Comentarii

Ultimă oră