Sari la conținut

Invenţii prezentate la Geneva pot fi văzute la Aula Universităţii

În aceste zile, la Aula “Sergiu Chiriacescu” a Universităţii Transilvania, are loc Salonul Regional al Cercetării Ştiinţifice.

A patra ediţie a Salonului Regional al Cercetării Ştiinţifice este organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, împreună cu Unviersitatea Transilvania sub îndrumarea Autorităţii Naţionale de Cercetare Ştiinţifică.  
Ingineri din domeniul cercetării ştiinţifice, dar şi tineri inventatori, sunt prezenţi aici cu realizările lor, unele abia lansate, altele deja recunoscute la Salonul de Inventică de la Geneva. Una dintre acestea este o instalaţie care odată montată pe locomotive va reduce consumul de combustibil al acesteia cu aproximativ 40%. O altă invenţie este un sistem cu aplicabilitate mai ales în domeniul vehiculelor, fie terestre, feroviare sau nautice, dar şi la cele spaţiale putând fi folosit la aeronave. Sistemul are ca principal avantaj greutatea, cu mult redusă faţă de cele deja existente, ceea ce va duce la scăderea consumului de combustibil. Acum nu mai rămâne decât ca invenţiile prezentate aici şi altele încă nelansate să-şi găsească drumul şi sponsorii dornici de finanţare pentru producerea acestora în serie.  La eveniment va avea loc şi o conferinţă de presă internaţională ce se organizează odată la trei ani, anul acesta participând reprezentanţi din mediul academic, din domeniul cercetării şi reprezentanţi de companii industriale din 10 ţări europene, dar şi din Asia şi Statele Unite. (S.F.)

Comentarii

Ultimă oră