Deşi a trecut o lună de zile de când elevii au intrat în vacanţa de vară, activităţile extraşcolare, proiectele educaţionale, continuă să aducă alături elevi, părinţi, cadre didactice în efortul comun de formare a tinerei generaţii în spirit civic, european, îmbinând în mod plăcut şi util activităţile de timp liber cu cele informative şi formative.
După ce au câştigat concursul „Şcoala lui Andrei”, respectiv accesul la constituirea unei redacţii de presă şcolară, o echipă de 40 de elevi şi cadre didactice de la Şcoala Generală Nr. 2 Braşov au derulat în perioada 9-16 iulie o nouă ediţie a proiectului internaţional ,,Cetăţean braşovean într-o Europa a comunicării, spiritului civic şi prieteniei.” Iniţiat şi coordonat de prof. Toderică Sanda, proiectul a fost structurat în două etape distincte: etapa de documentare, cu numeroase workshop-uri la care au participat elevi, părinţi, cadre didactice (în care s-a stabilit traseul ediţiei 2011, obiectivele de vizitat şi instrumentele de lucru folosite de elevi) şi etapa de derulare propriu-zisă a proiectului ce a vizat parcurgerea traseelor în Ungaria, Slovenia, Italia, Franţa şi Elveţia.
Proiectul a fost o oportunitate pentru elevi şi cadre didactice de a cunoaşte modele socio-culturale europene, simboluri şi valori de patrimoniu universal. Au fost vizitate muzee, cetăţi, ansambluri arhitecturale de referinţă, colecţii, universităţi, biblioteci, situri arheologice, teatre, case memoriale, catedrale, palate administrative din Liubliana, Padova, Veneţia, Verona, Bergamo, Milano, Chamonix, Geneva şi Budapesta.Elevii au avut astfel ocazia de a aplica în teren cunoştinţele de istorie, geografie, literatură, limbi străine, ecologie, dobândite în demersul educaţional de-a lungul anilor. Din echipa de proiect au făcut parte şi elevii reporteri coordonaţi de prof. Avădanei Dumitru.