Elevii de la liceul "Andrei Mureşanu" din Braşov fac serios educaţie ecologică! Alături de profesorii lor, în cadrul unui proiect multilateral Comenius "A PATH TO SUSTAINABILITY” (o cale spre sustenabilitate), au învăţat cum să protejeze mediul înconjurător.
Selectare colectivă şi împădurire. Elevii din ciclul primar şi gimnazial au realizat decoraţiuni din materiale reciclabile. Mai mult, ei au realizat coşuri pentru colectarea selectivă a deşeurilor. Acestea au fost expuse în şcoală, dar şi în instituţii din Braşov, pentru a sensibiliza comunitatea locală. Colegii lor mai mari de la liceu au recoltat apa din pârâul Graft, pe care ulterior au analizat-o în laboratorul şcolii. Ei au dorit astfel să tragă un semnal de alarmă despre gradul de poluare a apelor care traversează oraşul. În plus, luna trecută, 25 de elevi, alături de profesori, au participat la o acţiune de împădurire, cu ocazia Zilei Copacului, în colaborare cu Facultatea de Silvicultură din Braşov. Prin aceste acţiuni elevii încearcă să atragă atenţia cât de important este să păstrăm planeta curată.
Punte între patru ţări. Proiectul multilateral Comenius "A PATH TO SUSTAINABILITY” finanţat de Comisia Europeană se desfăşoară în parteneriat cu şcoli din Portugalia, Norvegia şi Cipru. În noiembrie 2010 a avut loc, în Cipru, prima întâlnire de proiect la care au participat cadre didactice de la toate liceele partenere, inclusiv din Braşov. În cursul lunii aprilie a acestui an, a avut loc a doua întâlnire, în Norvegia, unde a participat şi o echipă de elevi şi profesori de la Liceul „Andrei Mureşanu” din Braşov. În cadrul festivalului care a avut loc în Norvegia, elevii braşoveni au prezentat un moment artistic cu tematică de protecţie a mediului, foarte bine primit de spectatori. Următoarea întâlnire a tuturor şcolilor partenere va avea loc în octombrie, la Braşov. Proiectul care se derulează pe o perioadă de doi ani se va încheia anul viitor, cu acţiuni în Portugalia şi Norvegia.