Sari la conținut

Acum vreo 5-6 ani, acesta era motto-ul preferat al tovarășului de la Cotroceni. Atunci era Salvatorul Națiunii, victima perfectă a Parlamen-tului perfid care, deși ales de vulg ca și el, era ilegi-tim, format ad-hoc din hoți cu interese. A venit episodul suspendării, iar lacrimile pentru ,,dragă Stolo” s-au transformat în văicăreli contra haitei de 322 de antireformiști corupți. Pe atunci, săracul și dragul de președinte nu folosea cuvinte nepotrivite ca găozar, țigancă împuțită, iar restul PDL-ului nu avea în lexic ,,ciumpalaci”, ,,viermi”, ș.a.m.d.
E adevărat că la înce-puturi o doamnă parla-mentar cu poșetă portocalie a răcnit de pe holurile Parlamentului: ,,ciocu’ mic, că acum noi suntem la Putere!”, dar asta am simțit-o pe pielea noastră abia în zilele de față, când se încearcă cu disperare înăbușirea protestului. Pentru că astăzi Traian Băsescu nu se mai întoarce la Popor, nu mai face băi de mulțime. Președintele a făcut cadou țării haos, dezbinare, tăieri de salarii și de pensii, taxe mărite, dispreț total. Băsescu de azi e mai hidos decât era Ceaușescu în ultimii ani de Tiranie.
Ceaușescu era menținut într-o totală dezinformare de către cadrele din jur, iar el credea în idioțenia sa că e iubit de popor. Când a văzut că treaba-i groasă, a ieșit în Piață să vorbească manifestanților. Băsescu nu are puterea să o facă.
Ceaușescu a spus de unul singur ,,Stați liniștiți la locurilii voastre, tovarăși!”, acum mii de guri propagandistice portocalii fac asta în locul marinarului, încercând să arunce în derizoriu manifestațiile.
Ca ultimă soluție, Cea-ușescu a crezut că poate închide gura mulțimii dând ,,200 lei alocație la copchii, și 500 lei/salariat”. Băse astăzi este și mai sfidător și, prin portavocea Boc, anunță că nu se schimbă nimic, dar ei vor dialog. Numai că, la întâlnirea cu mulțimea,  
n-a avut nimeni de la PDL curaj să dialogheze cu ei.de Mihai Nanu

Comentarii

Ultimă oră