Sari la conținut

Îngrijorările lui Şumudică înaintea meciului de vineri

După o pauză destul de lungă, în acest weekend se reia Liga I de fotbal. Etapa cu numărul 19 din Liga lui Mitică va debuta vineri sub Tâmpa, cu partida dintre FC Braşov şi Pandurii TG. Jiu. Galben-negrii sunt obligaţi să învingă echipa lui Grigoraş, care a pierdut jucători importanţi în această pauză competiţională, Vranjes, Stromajer şi Chiricheş alegând să se despartă de Pandurii. Şi stegarii au pierdut doi jucători importanţi, Alex Chipciu, care a ajuns la Steaua şi Marian Cristescu, el urmând să evolueaze pentru Universitatea Cluj. Forma foarte bună arătată în amicale şi faptul că joacă pe teren propriu sunt atuurile principale ale Braşovului în bătălia cu Pandurii Tg. Jiu.
Îngrijorat de starea terenului. Antrenorul Marius Şumudică a declarat că jucătorii săi trebuie să dea totul în teren pentru a câştiga meciul cu Pandurii. El a mai spus că este îngrijorat din pricina stării gazonului. „Îmi era dor de meciurile oficiale. Sper ca jucătorii să dea totul în teren şi să demonstrăm că rezultatele din pregătire nu au fost întâmplătoare. Vrem să demonstrăm că suntem o echipă în creştere, care poate pune probleme oricărui adversar. Sunt puţin îngrijorat de starea terenului şi de condiţiile climaterice din aceste zile. Eu nu le pot spune jucătorilor mei să joace cu mingi lungi. Noi am lucrat foarte mult la posesie, însă, cu siguranţă, la ora jocului, starea gazonului ne va împiedica să dezvoltăm construcţia şi să avem un joc plăcut ochiului. Trebuie să fim pregătiţi să jucăm în aceste condiţii şi vom face tot ceea ce depinde de noi să câştigăm acest joc. Este un meci de trei puncte, pe care trebuie să-l câştigăm, indiferent de starea gazonului. Îmi doresc, din tot sufletul, ca la meciul cu Pandurii suporterii să vină în număr cât mai mare, chiar dacă vor fi temperaturi scăzute la ora jocului”, a spus antrenorul braşovenilor Marius Şumudică.
Fără Madeira. Şumudică nu se va putea baza la partida de vineri pe mijlocaşul Bruno Madeira, care necesită o intervenţie chirurgicală la genunchi. „Sunt puţin neliniştit de faptul că nu vom putea conta pe serviciile lui Bruno Madeira, care pentru mine era un jucător esenţial, un jucător care dădea o anumită agresivitate în jocul echipei. Bruno se antrena cu aceaşi intensitate pe care o folosea şi la jocuri şi asta îi trăgea şi pe ceilalţi după ei. El este o pierdere pentru echipă. Cu siguranţă vom câştiga la tehnicitate la mijlocul terenului, dar vom pierde din agresivitate. Sper să găsesc soluția cea mai bună, iar cel care va intra să-l înlocuiască cu brio”, a spus Şumi.
Victoria aduce linişte. Şumudică este convins că o victorie în partida de vineri cu Pandurii ar uşura munca formaţiei sale în restul partidelor din retur. „Cu siguranţă, dacă vom câştiga meciul cu Pandurii, vom fi mai liniştiţi. Cu patru puncte în primele două etape, în mare măsură vom fi salvaţi de la retrogradare şi nu vom mai fi nevoiţi să jucăm cu sabia deasupra capului următoarele meciuri”, a declarat Marius Șumudică.

Comentarii

Ultimă oră