Sari la conținut

Drumarii au împrăştiat peste 12 tone de material antiderapant pentru a menţine practicabil DN 17, din Pasul Tihuţa, unde de sâmbătă seara ninge.

"A trebuit să intervenim cu antiderapant pe DN 17, în Pasul Tihuţa. Avem două utilaje care au împrăştiat deja pe carosabil 12 tone de antiderapant, sare şi nisip, ca să menţinem drumul practicabil. Deocamdată nu am avut probleme de circulaţie, dar intervenim în continuare cu sare şi nisip", a declarat Vasile Curtean, şeful Districtului Piatra Fântânele din cadrul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Cluj.

DN 17 face legătura între Transilvania şi Moldova prin Pasul Tihuţa şi este drumul care, în timpul iernii, pune cele mai mari probleme de circulaţie şoferilor.

În judeţul Harghita, din cauza temperaturilor negative, zăpada s-a depus, într-un strat de câţiva centimetri. A nins şi la Sinaia, sâmbătă aseară. Şoferii cu maşini neechipate corespunzător nu s-au bucurat de vreme, însă turiştii care au urcat pe munte au avut parte de distracţie pe cinste, mai ales pe platoul Bucegi. Meteorologii spun că temperaturile scăzute din următoarea perioada vor mai aduce ninsori, la altitudini de peste 1.800 de metri.

(L.A.)

Comentarii

Ultimă oră