Petrecerile se ţin lanţ în Poiana Braşov, acolo unde au sosit cetăţenii care vor petrece Crăciunul şi Revelionul pe rit vechi. Cu toate că nu prea au noroc de zăpadă, oamenii se bucură din plin de bunătăţile pregătite cu mult suflet de specialiştii care petrec ore bune în bucătărie, pentru a-şi mulţumi clienţii. Se gătesc bucate tradiţionale româneşti, iar hotelierii le promit oaspeţilor sărbători de neuitat. „Ne place totul: mămăliguţa cu tocană, zeama de pui cu tăiţei, hotelul, natura şi totul este perfect la voi. Noi am fost şi anul trecut aici. Ne simţim bine. Hotelul este frumos, oamenii sunt primitori şi este exact cum ne-am aşteptat”, ne-a mărturisit o turistă.
Turiştii şi-au rezervat locuri din timp la hotel, iar mulţi dintre ei spun că este pentru prima dată când vin la munte. Alţii sunt deja veterani ai staţiunilor montane din ţara noastră. Gazdele primitoare, aşa cum au fost lăudate, muncesc din zor pentru a-i lăsa cu gura căscată la propriu pe musafiri. „Hotelul este plin în proporţie de 80% de persoane care au venit să petreacă sărbătorile pe rit vechi. Noi ne-am pregătit aşa cum se cuvine, mâine seară clienţii vor avea în restaurant muzică românescă live”, ne-a spus Carmen Obogeanu, manager hotel. Managerii unor hoteluri din Poiana Braşov spun că cele mai căutate preparate pentru sărbătorile pe rit vechi sunt cele tradiţionale româneşti. Gazdele au pregătit şi alte surprize pentru clienţii petrecăreţi. L.N.