Sari la conținut

Handbalistele Braşovului, primul test pe 2012!

La prima apariție din 2012 în fața propriului public, handbalistele cuplului Mariana Târcă - Dumitru Berbece vizează toate punctele în jocul cu CSM Bacău. Pentru braşovence, acesta va fi totodată şi primul joc în noua locație: sala de sport a şcolii generale numărul 11, din cartierul Florilor.
Nu concep decât victoria! Echipa de sub Tâmpa arată din ce în ce mai bine. O demonstrează ultimele jocuri de verficare disputate în compania lotului de junioare şi a lotului de tineret, partide de care Mariana Târcă a fost foarte mulțumită. ”Normal că ne gândim doar la victorie sâmbătă. Trebuie să evoluăm bine, fetele să-şi facă jocul lor obişnuit, şi atunci cele două puncte vor rămâne la Braşov” spune preşedintele grupării de sub Tâmpa, Sorin Târcă.
Săptămână de foc. Jocul cu Bacăul de sâmbătă dimineața, va fi primul dintr-o serie extrem de dificilă. Săptămâna viitoare, miercuri, Corona va juca la Zalău cu echipa condusă de vulcanicul Gheorghe Tadici, iar sâmbătă 21 ianuarie, la Braşov va veni Dunărea Brăila (prima înfrângere suferită miercuri, în fața Oltchimului). “Vom avea o săptămână de foc: Zalău – în deplasare, Brăila – acasă, Baia Mare – deplasare.   Va fi foarte obositor pentru fete, cu deplasări lungi şi un ritm de jocuri din 3 în 3 zile. Trebuie să gestionăm foarte bine această situație! Avem un lot tânăr, fetele se înțeleg foarte bine între ele, suntem o adevărată familie, sunt sigur că vom trece cu bine peste acest început de an.” este de părere preşedintele braşovencelor.
Obiectiv: cupele europene! Braşovul visează cu ochii deschişi la o prezență în cupele europene. Acesta este obiectivul pe care şi-l propun cei de la Corona Braşov. “S-a format un grup unit la Braşov, iar rezultatele, cu siguranță, nu vor întârzia să apară. Ne dorim foarte mult ca la finalul sezonului să participăm într-o cupă europeană! “ mărturiseşte preşedintele Sorin Târcă.
Se reface sala mai repede? Intrată de ceva timp în reparaţii, sala sporturilor Dumitru Popescu Colibaşi ar putea reveni în circuit mult mai devreme decât termenul estimat la circa 18 luni! ”Din câte am înțeles, undeva la sfârşitul lunii iulie - începutul lunii august, lucrările de reabilitare vor fi gata. Ar fi extraordinar să începem noul sezon şi să putem juca în cupele europene în sala sporturilor! Sala de la şcoala generală nr.11 este OK, este omologată, fetele s-au obişnuit deja acolo, dar are şi un mare dezavantaj: numărul mic de locuri pentru spectatori” a încheiat preşedintele handbalistelor de la Corona Braşov, Sorin Târcă.
Oltchim a deschis balul. Campioana la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a învins miercuri, în deplasare, formaţia Dunărea Brăila, scor 33-30 (16-10), în meci restant din etapa a VIII-a a Ligii Naţionale. Curea (8 goluri) şi Geiger(5) au fost principalele marcatoare al Oltchimului. De la brăilence au impresionat Lobach, marcatoare a 10 goluri şi Horjea, cu 9 goluri în cont. Dunărea Brăila "bifează" astfel prima înfrângere a sezonului şi rămâne cu 13 puncte, iar Oltchim acumulează 16 şi conduce clasamentul Ligii Naţionale, care se va relua la finalul săptămânii.

Comentarii

Ultimă oră