Sari la conținut

Guvernul nu va acorda anul viitor cupoanele sociale abia introduse prin noua lege a educaţiei. Cupoanele sunt destinate familiilor cu venituri reduse care au copii preşcolari. Totodată, cei de la putere vor limita şi reducerile de tarife, dar şi gratuităţile la transport. Modificările sunt notate într-un document guvernamental.

Măsurile vor fi incluse în politica Guvernului din domeniul asistenţei sociale, pentru redimensionare a măsurilor de protecţie socială pentru familiile cu nevoi speciale, dar şi pentru dinamizarea măsurilor active de "solidaritate familială". Conform documentului în care sunt notate noile măsuri, practic, se urmăreşte neacordarea cupoanelor sociale pentru sprijinirea educaţiei timpurii, neacordarea indemnizaţiilor prevăzute de lege pentru luptătorii remarcaţi prin fapte deosebite în Revoluţia din decembrie 1989, dar şi reduceri de tarife sau gratuităţi. Acestea din urmă vor fi păstrate totuşi, dar numai în limita a trei călătorii dus-întors sau şase călătorii simple la facilităţile de transport, fără să fie precizat însă, tipul de transport vizat.

Conform legislaţiei actuale, pensionarii beneficiază de reduceri la achiziţionarea de tichete pentru transortul feroviar în limita a trei călătorii dus-întors în fiecare an, în timp ce pensionarii care au lucrat la CFR au dreptul la 12 călătorii dus-întors. Membrii de familie ai salariaților CFR beneficiază la rândul lor annual, de 12 drumuri gratuite pe calea ferată dus-întors, iar cei ai pensionarilor, de 6 călătorii gratuite pe calea ferată, dus-întors, în fiecare an. (A.V.)

Comentarii

Ultimă oră