Sari la conținut

Românii îşi fac rezerve de legume şi fructe din pieţe cu o luna mai devreme decât startul sezonului. Aşa procedează cei chibzuiţi care simţ că acum e momentul să îşi cumpere provizii, când ţăranii vând la preţuri bune şi încearcă să scape de marfă. Gospodinele îşi pun bărbaţii să care saci de vinete şi roşii, şi stau toată ziua în faţa aragazului încins. Se tem că luna viitoare producătorii vor umfla preţurile. Cei mai prevăzători dintre clienţi se duc direct în marile depozite de legume şi fructe cu noaptea-n cap. Este adevărat că iau cantităţi mari pentru că nimeni nu se încurcă să le facă reduceri pentru câteva kilograme. Şi totuşi gospodinele trebuie să ia în calcul un alt aspect important. Locul şi modul în care depozitaţi conservele, mai ales că vara încă nu a trecut. Nu toată lumea are cămări răcoroase, cu atât mai puţin pivniţe. Ca să fiţi siguri că vă puteţi înfrupta o iarnă întreagă, nu ar fi rău ca în fiecare borcan să puneţi şi o jumătate de aspirină pentru a opri fermentaţia. Sau congelaţi vinetele şi ardeii, iar atunci când va este poftă dezgheţaţi pacheţele, faceţi câteva borcănele de zacuscă pe care le ţineţi apoi în frigider.

Comentarii

Ultimă oră