Sari la conținut

Fostul patron de la Hidromecanica Braşov, condamnat la puşcărie

Fostul patron Urex Rovinari şi Hidromecanica Braşov şi fostul şef al Federaţiei Române de Şah, Alexandru Crişan jr., a fost condamnat definitiv la patru ani de detenţie.

Crişan e acuzat că a pretins 80.000 de euro în schimbul intervenţiei sale pe lângă magistraţi din Braşov, pentru a obţine anularea unei licitaţii privind construcţia unei gropi de gunoi din localitatea Beclean, anunţă www.gandul.info
Pedepse contopite. În 9 noiembrie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis condamnarea inculpatului Alexandru Crişan la trei ani închisoare în regim de detenţie, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă. Instanţa a anulat suspendarea sub supraveghere a unei pedepse pronunţate anterior şi a dispus contopirea pedepselor, astfel că inculpatul va executa patru ani de închisoare, iar pe parcursul executării pedepsei şi timp de doi ani după executare i-au fost interzise drepturile de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat.
Mită de 50 de mii de euro. În 3 februarie 2006, fostul patron al Urex Rovinari, omul de afaceri braşovean Alexandru Crişan jr., a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, împreună cu cetăţeanul austriac Bernhard Fili – administrator al SC Zochling Construct SRL, fiind acuzaţi de trafic de influenţă. Anchetatorii au stabilit că cei doi au pretins unei persoane, care i-a denunţat, 80.000 de euro – din care au primit 50.000 de euro – în schimbul intervenţiei pe lângă magistraţi din Braşov, pentru a obţine anularea unei licitaţii privitoare la construcţia unei gropi de gunoi din localitatea Beclean. (L.A.)

Comentarii

Ultimă oră