Sari la conținut

Festivalul Connect-All, ajuns la a doua ediţie, în centrul Codlei

festivalul-connectall-ajuns-la-a-doua-editie-in-centrul-codlei

Festivalul Connect-All a ajuns la a doua ediţie. Organizat de Agenţia de Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov şi Primăria Municipiului Codlea, festivalul îşi propune integrarea romilor din Codlea în comunitatea din oraşul braşovean.


   Proiectul Muncă, Asumare, Legalitate pentru Integrare şi Nediscriminare (MALIN) este dedicat, în special, romilor din cartierul codlean Mălin.


   Proiectul ar fi trebuit să se deruleze în jurul datei de 11 aprilie 2020, când este Ziua Romilor. Pandemia a făcut însă imposibilă desfăşurarea la acea dată, astfel ca organizatorii s-au văzut nevoiţi să adapteze proiectul la condiţiile actuale.


   În cele din urmă, activităţile s-au desfăşurat vineri, 7 august 2020, în centrul municipiului Codlea.


   „Evenimentele din acest an au inclus o dezbatere cu privire la măsurile afirmative care să contribuie la incluziunea socială a etnicilor romi, un concurs de arte vizuale pentru copiii şi tinerii din municipiul Codlea, cu tema «Discriminarea doare», un spectacol intercultural de dans şi concertul trupei Damian Drăghici & Brothers”, a specificat organizatorul evenimentului, Magda Dinu.


   Concursul de desene pentru copii a fost dotat cu premii în gadgeturi, la care micuţii din comunitatea romă din Codlea ar fi putut doar să viseze.


    Pe lângă premiile oferite în urma votului juriului, a existat şi un premiu de popularitate, oferit în urma voturilor la faţa locului.


     Evenimentele din week-end s-au încheiat cu un concert oferit de Damian Drăghici, pentru o asistenţă de 200 de persoane.

Comentarii

Ultimă oră