Sari la conținut

Festivalul Amintirilor din Copilărie sosește la AFI Brașov, aducând cu sine obiecte retro și alte articole din perioada comunistă. Publicul va avea ocazia să se bucure și de proiecții de filme românești, precum și de concerte speciale

Sursă foto: Biz Brașov

În această săptămână, AFI Brașov se transformă într-o poartă către trecut, reînviind amintirile copilăriei prin festivalul RETROVAL. Între 1 și 7 iulie, vizitatorii vor putea explora decoruri și muzică tematică, filme românești, standuri cu viniluri, costume de pionier, pin-uri și obiecte de colecție din perioada comunistă, precum și coafuri, photocornere, parade de mașini retro și concerte cu artiști români. Publicul este invitat să retrăiască momente din copilărie la diversele insule RETROVAL: Sufrageria cu televizoare, Audioteca, Sala de jocuri, Retro fashion, La școală, Photo corner cu telefoane, Retro mobil și Biblioteca cu jucării.

Insula La Școală se află la parterul mall-ului, lângă cafeneaua Filicori, partener al festivalului, unde în weekend se vor servi băuturi și preparate culinare din perioada comunistă.

Vineri, de la ora 20:00, va fi proiectat în aer liber, pe terasa mall-ului, filmul românesc „BD intră în acțiune”, cu o vedere spectaculoasă spre Tâmpa. Pasionații de mașini retro se vor bucura sâmbătă, de la ora 12:00, de o paradă prin oraș, în cadrul festivalului RETROVAL, iar după paradă, mașinile vor fi expuse în secțiunea C a parcării subterane. Tot sâmbătă, de la ora 19:00, va concerta Mirabela Dauer, iar duminică, la aceeași oră, DJ Project va urca pe scenă.

Sâmbătă și duminică, de la ora 16:00, Marian Maican va antrena publicul cu Jocurile Copilăriei, care includ concursuri de șotron, sărit coarda și bătut covoare. În aceleași zile și de la aceeași oră, va funcționa și un stand de coafuri retro și codițe.

Accesul la festival este gratuit, în limita locurilor disponibile. Insulele cu decor vor fi deschise toată săptămâna, iar standurile cu articole din perioada comunistă vor fi active doar de vineri până duminică.

Comentarii

Ultimă oră