Sari la conținut

Codleanca Anca Holst, mama tinerei Karin Elena Holst, în vârstă de 16 ani, a declarat, într-un interviu la RTV, că nu mai are nicio speranţă cu privire la şansele de supravieţuire ale fiicei sale. "Nu am nicio speranţă. Eu ştiu, copilul meu este mort!", a declarat Anca Holst. Până în acest moment, însă, poliţia norvegiană nu a confirmat decesul lui Karin Elena Holst, o tânără cu origini româneşti.


Karin Elena Holst se afla pe 22 iulie pe insula Utoya, unde participa la şcoala de vară a tinerilor laburişti. Acolo, a avut loc masacrul în urma căruia au murit 68 de persoane.

Fără apărare. Anca Holst a povestit la RTV că fiica sa a sunat-o în timp ce atacatorul, cetăţean norvegian, trăgea în grupurile de tineri. Femeia povesteşte că fiica sa era foarte speriată şi se afla deja în apă, alături de alte câteva persoane. La îndemnul mamei, Karin a închis telefonul pentru a se ascunde şi pentru ca atacatorul să nu o audă. Fata de numai 16 ani i-a spus mamei că nu mai are unde să fugă. Anca Holst crede că fiica sa a fost împuşcată imediat după ce a vorbit cu ea.

A sunat-o de sute de ori. Imediat ce autorităţile au anunţat că rudele îi pot suna pe tinerii salvaţi, mama lui Karin a apelat-o pe telefon, dar acesta era închis. Anca Holst a spus că i-a trimis sute de mesaje şi că a sunat-o de sute de ori, dar telefonul fetei este închis.Acum, la cinci zile de la tragedie, familia adolescentei de origine română care a dispărut în urma masacrului de pe insula Utoya şi-a pierdut speranţa şi nu crede că fata mai este în viaţă.

Azi o comemorează. Mama Karinei este braşoveancă, iar  tatăl este norvegian.  Adolescenta a petrecut mai multe vacanţe în  ultimii ani la rudele ei din municipiul Codlea. Karin şi-a făcut de-a  lungul timpului mulţi prieteni printre adolescenţii din oraş. Joi de la ora 19 va avea loc în  centrul Codlei o comemorare organizată de prietenii şi familia lui Karin  pentru victimele atentatului de la Oslo, precum şi pentru susţinerea  familiei.

Comentarii

Ultimă oră