Sari la conținut

Fără vinovaţi în cazul tragediei din Zărneşti

Direcţia de Sănătate Publică Braşov şi Colegiul Medicilor au anunţat ieri că, în cazul femeii care a pierdut o sarcină în luna a noua, la Spitalul Orăşenesc Zărneşti, „nu au existat abateri de la buna practică medicală". Rudele femeii din Zărneşti speră ca măcar procurorii să le spună cine se face vinovat de faptul că după nouă luni de sarcină bebeluşul nu a mai apucat lumina zilei.
Anchetă de trei săptămâni. Ancheta în acest caz a fost finalizată la aproape trei săptămâni de la sesizare. „Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov şi Colegiul Medicilor Braşov au delegat o echipă de medici care s-au deplasat la spitalul din Zărneşti în vederea analizării cazului gravidei Mihaela V. În urma cercetării documentaţiei medicale şi audierii personalului medical implicat în cazul menţionat anterior, va informăm că nu au existat abateri de la buna practică medicală”, se arată într-un comunicat de luni al DSP Braşov.
Sarcină pierdută în spital. DSP şi Colegiul Medicilor Braşov au demarat, pe 15 iunie, o anchetă la Spitalul orăşenesc din Zărneşti, după ce o femeie însărcinată în luna a noua a pierdut sarcina pentru că în spital nu era nicio echipă operatorie pentru obstetrică-ginecologie, în momentul în care a solicitat ajutorul. Femeia a ajuns la spitalul din Zărneşti în noaptea de 9 spre 10 iunie, acuzând dureri mari. În cursul nopţii a suferit o dezlipire de placentă şi a pierdut sarcina, la ora aceea nefiind niciun medic ginecolog în spital. Femeia a fost transportată apoi la Maternitatea Braşov dar a fost prea târziu pentru a mai salva copilul.
Procurorii continuă ancheta. Singurii care mai continuă ancheta şi mai caută vinovaţi sunt procurorii zărneşteni. Soţul Mihaelei V. a depus, imediat după tragedie, o plângere, fără să acuze, deocamdată, pe cineva, ne-a spus Cristina Cardaşol, prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărneşti: „Dumnealui vrea să ştie cum este posibil ca la internarea în spital fătul să prezinte semne vitale, iar a doua zi medicul să le spună că fătul a murit în pântece. Nu s-au formulat acuzaţii de malpraxis, încercăm să stabilim cauza morţii, ce a dus la acest deznodământ fatal, iar dacă din acest demers se va stabili şi că există o culpă medicală, vom merge şi pe această pistă”. Magistratul spune că, până acum, s-au ridicat toate actele medicale întocmite după internare şi au fost audiate persoanele legate de acest caz, cadre medicale, rude şi pacienta. Au fost recoltate şi probe biologice, unele fiind trimise Serviciului de Medicină Legală din Braşov, iar cele mai complicate, testele toxicologice fiind trimise Institutului Mina Minovici din Bucureşti, rezultatele fiind aşteptate peste două-trei săptămâni.

Comentarii

Ultimă oră